Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 mai 2020

Transport gratuit pentru pensionari, în doar două localități vâlcene


• de puțin timp, și pensionarii din Călimănești beneficiază de compensări
• în Râmnic, facilitățile acordate pensionarilor sunt date de ani buni
Chiar dacă au dorit ca facilitățile din transportul public local să se extindă și la alte categorii de persoane, respectiv cele cu probleme de sănătate, liderii pensionarilor vâlceni au primit un răspuns clar pentru acest moment: fiecare consiliu local trebuie să decidă ce și cum și nu sunt fonduri pentru a susține o astfel de inițiativă, în acest moment.
În prezent, la nivel de județ, doar două localități pot suporta efortul financiar de a acorda gratuități pe transportul public pensionarilor: Râmnicu Vâlcea și Călimănești. Cele două localități dispun de transport public și, dacă în Râmnic pensionarii au beneficiat de anumite beneficii de-a lungul anilor, recent, și-n Călimănești pensionarii dispun de cinci călătorii/lunar, tur-retur, în mod gratuit.
Una din propunerile pensionarilor a vizat acordarea de facilități și persoanelor grav bolnave din fiecare localitate, precizându-se că sigur fiecare edil are o listă în acest sens. Deocamdată, legea specifică în mod clar care sunt categoriile ce pot beneficia de gratuitate, iar efortul financiar nu este deloc ușor de realizat.
„Se specifică, în lege, cine beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport. Nu cred că există posibilitatea de a se extinde în acest moment. Mi-e greu să cred. În plus, nu se poate decide pentru alte localități. Este utopic acum. Din punct de vedere financiar, este un efort financiar, autoritățile locale acoperindu-l prin anveloparea financiară pe care o dețin. nu cred că în afară de Râmnic și Călimănești, poate și de alt oraș, în mediul rural se va putea acorda facilitatea. Nu cred că se poate în acest moment”, a declarat prefectul județului, Florian Marin.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate