Totul pentru victorie! Totul pentru play-off!


• FCM Baia Mare – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

Fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea vor susține, în acest week-end, cel mai important meci al campionatului. În ultima rundă a sezonului regular din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, „viperele albastre”, așa cum sunt alintați jucătorii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici, au nevoie de victorie ca de aer. Asta dacă nu vor să stea la mâna rezultatelor! Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul din Baia Mare, trupa râmniceană va întâlni FCM-ul din localitate, în cea mai încinsă partidă a etapei. Spunem încinsă fiindcă ambele formații au nevoie de succes pentru a fi sigure că vor accede între primele șase ale clasamentului, cele care asigură accesul în play-ul Seriei Vest. Desigur, regula de mai sus se aplică și în cazul băimărenilor. Gazdele de sâmbătă acced în play-off și dacă vor pierde meciul, însă, ca și vâlcenii, vor sta la „jocul” rezultatelor.
Înaintea partidei din cadrul etapei a XXVI-a, ultima din sezonul regular al Seriei Vest, CS Municipal Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a cincea în clasament, cu 43 de puncte de acumulate. FCM Baia Mare se află cu un loc mai sus în ierarhie, având 45 de puncte acumulate. Sunt sigure de prezența în play-off primele trei clasate: Gaz Metan Mediaș – 52p, Chindia Târgoviște – 51p și UTA Bătrâna Doamnă Arad – 48p.

Vâlcenii vor apărea din nou pe sticla micilor ecrane

Așa cum s-a întâmplat în mai multe jocuri din ultimele runde, meciurile CSM-ului au fost televizate. Și partida de la Baia Mare va putea fi urmărită de către împătimiții fotbalului vâlcean prin intermediul micilor ecrane. Asta pentru că reprezentanții postului de televiziune Digi Sport 1 au ales să transmită în direct meciul vâlcenilor, programat sâmbătă, cu începere de la ora 11.00.

Alte trei cluburi se luptă pentru un loc de play-off

Tot ultima rundă va aduce și rezolvarea încâlcitei ecuații în ceea ce privește numele uneia sau chiar două echipe care, de asemenea, se duelează pentru accederea în play-off. Este vorba despre cluburile FC Brașov – 42p, CS Mioveni – 42p și Universitatea Cluj – 41p.

Primul loc se decide la Târgoviște

Interesant de remarcat este faptul că echipele clasate pe primele două poziții se vor întâlni chiar sâmbătă, într-un meci care va decide liderul la finalul sezonului regular. Jocul de la Târgoviște dintre Chindia și Gaz Metan nu mai atrage însă foarte multă atenție devreme ce ambele cluburi sunt calificate în play-off. Înaintea ultimei etape, Gaz Metan are 52 de puncte, iar Chindia Târgoviște cu unul mai puțin.

Programul etapei a XXVI-a

Sâmbătă, ora 11.00
FCM Baia Mare – CSM Râmnicu Vâlcea
FC Brașov – Șoimii Pâncota
UTA B.D. Arad – Unirea Tărlungeni
Metalul Reșița – CS Mioveni
Sâmbătă, ora 13.00
Chindia Târgoviște – Gaz Metan Mediaș
FC Caransebeș – Olimpia Satu Mare 0-3*
FC Bihor Oradea – Universitatea Cluj 0-3*
*partide decise la „masa verde”