Tipografie de ultimă generație, instalată în citadela culturii vâlcene


În ultimii patru ani, bugetul destinat principalei instituții culturale vâlcene a fost de două ori mai mare, iar acest lucru a permis Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea să realizeze achiziții importante de carte nouă. Numărul de utilizatori a crescut de la 10.000 la 38.000, având în toată această perioadă peste 12 milioane de vizitatori (fizici sau online).
La această investiție se adaugă multe altele, una dintre cele mai importante fiind achiziționarea unui echipamentul digital pentru uz tipografic, în valoare de aproximativ 118.000 lei, care este deja instalat în citadela culturii vâlcene.
„Mi-am dorit și, cu ajutorul colegilor mei, am achiziționat această tipografie de ultimă generație care, prin intermediul Consiliului Județean Vâlcea, va veni în sprijinul tinerilor scriitori vâlceni. Bineînțeles, se vor adaugă și alte servicii pentru toate persoanele interesate: tipărire de broșuri, reviste, materiale promoționale etc. În următoarea perioadă, în completarea tipografiei, vom achiziționa o mașină de broșat și o ghilotină. În orașul lui Antim Ivireanul, investiția de la bibliotecă este o recunoaștere a faptului că Vâlcea chiar este, de sute de ani, județul cărții”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, pe marginea acestui subiect.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea