Teatrul „Anton Pann” nu renunță la spectacolele senzaționale


• nevăzătorii sunt invitați la Titanic Vals

Premieră pentru Teatrul „Anton Pann” din Rm Vâlcea: sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19.00, spectacolul „Emisie: Titanic Vals” va fi prezentat și altei categorii de public – oamenilor cu deficiențe de vedere. În urma discuțiilor purtate cu cei doi reprezentanți ai Asociației Nevăzătorilor Vâlcea, Nicolae Porfire și Daniel Vlangăr, managerul Teatrului „Anton Pann”, Octavian Costîn, a invitat şi un grup de nevăzători, acesta fiind un prim pas pe calea materializării unui proiect de suflet, unic în ţară, realizat de către Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. După încheierea reprezentaţiei, echipa de proiect va purta discuţii cu aceşti invitaţi speciali, tocmai pentru a identifica toate nevoile acestora în materia receptării depline a artei teatrale. Așa cum am precizat, noul proiect al Teatrului Anton Pann va putea fi prezentat și persoanelor cu deficienţe de vedere din întreaga țară, urmând a se stabili, pentru stagiunea viitoare, parteneriate cu Asociațiile de nevăzători din țară, crezul nostru fiind că „incluziunea” şi „accesibilizarea” înseamnă „împreună”, nu „separat”.
„Emisie: Titanic Vals” prezintă povestea realizării unui spectacol de teatru radiofonic, inclusiv „culisele” acestuia. De aceea managerul teatrului, Octavian Costîn, a intuit foarte bine că acest tip de spectacol care se realizează într-un studiou de radio, ar putea fi perceput excelent de către această categorie de oameni. Doar asculți , teatru radiofonic. În cadrul unui program de radio cu știri mai mult sau mai puțin importante, cu reclame mai mult sau mai puțin necesare, anunțuri mai mult sau mai puțin relevante, celebra Companie Teatrală „Tony Purdelea” interpretează în direct, la microfon, comedia „Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu. În studioul de radio, actorii sunt dramatici, sunt frumoși, triști, invidioși, profesioniști, teatrali, bufoni, sunt vii și deţin controlul. În afara radioului însă, cursul imprevizibil al vieții este „la butoane”. Este un spectacol despre un om obișnuit și onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieții politice românești interbelice, care îl manipulează și îl transformă într-o victimă.
„Emisie: Titanic Vals” este o comedie despre o comedie, cu un strop de seriozitate, în regia lui MATEI LUCACI GRUNBERG. Din distribuție fac parte: ALEXANDRU BETERINGHE (Jean Barabas, Spirache, Gigi), ANDREI BRĂDEAN (Millo Malagamba, Miza, Emilian Procopiu), ANDREI CĂTĂLIN (Hortensiu Filotti, Chiriachița, vecinul), DENISSE MOISE (Eta Lascu, Decebal, servitoarea, doica, fotograful), VLADIMIR PURDEL (Tony Purdelea, Traian, Dinu), RÉKA SZASZ (Antoaneta Papahagi, Gena, Nercea Rădulescu) și ANA ȘUȘCA (Dorly Magearu, Dacia).