Taxime… TRIȘTII! Noua șefă a RAR I-A LUAT ÎN VIZOR pe oamenii cu mașini galbene


După instalarea Alinei Niță în funcția de director general al Registrului Auto Român, iată că instituția începe să comunice mai exact, mai ferm și, probabil, mai amenințător pentru cei care ar dori să mai… ocolească vreunele dintre prevederile legilor în materie. Zilele trecute, instituția ne-a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că Registrul Auto Român nu emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea.
„Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant. Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menționate mai sus) sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform). Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar daca au marcajul V43 R și doar dacă NU sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate! În caz contrar, RAR sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție, la un control în trafic sau dacă vă prezentați la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menționate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie!”, se arată în recomandările ferme și exacte cu care reprezentanții RAR au venit în atenția taximetriștilor.

Cine este Alina Niță?

Așa cum v-am mai informat și în ediții anterioare ale cotidianului nostru, de la 1 martie 2022, pentru prima dată în istoria Registrului Auto Român, o femeie a preluat funcția de director general. Alina Niță se află în echipa Registrului Auto Român de șapte ani, iar în ultimii doi a fost director economic. De profesie economist, ea a declarat că este determinată să-și concentreze acțiunile de management asupra digitalizării, debirocratizării și gestionării instituției din punct de vedere economic, într-un context dificil, generat de acutizarea problemelor din piața auto.
„Sunt adepta comunicării transparente și a identificării soluțiilor aplicabile cu celeritate. Mă voi implica activ, împreună cu colegii mei experimentați din zona tehnică, pentru ca Registrul Auto Român să garanteze prin toate pârghiile creșterea siguranței în trafic. După șapte ani în RAR, știu ce așteptări au oamenii care ne trec pragul și nu voi ezita să dovedesc că respectul pentru clienți, profesionalismul angajaților și calitatea activităților prestate sunt o normalitate. Despre toate proiectele care îmi vor defini mandatul de director general vă voi informa constant. Până atunci, vă doresc o primăvară plină de speranță!”, a declarat Alina Niță, noul director general al Registrului Auto Român.
Sursă foto: RAR