Target-ul lui Ponoran: Mamograf nou până la 1 octombrie 2017


Anul acesta, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, s-au mișcat lucrurile privind dotările, fie că au avut loc din bugetul propriu, fie cu sprijinul altor factori, cum ar fi CJ Vâlcea, Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean sau Ministerul Sănătății. Nici 2017 nu se anunță mai prejos. Potrivit declarației managerului unității medicale, chirurgul Dan Ponoran, target-ul său este acela că, până pe 1 octombrie anul viitor, să aducă un nou mamograf.
Statisticile Direcției de Sănătate Publică Vâlcea atestă că, din 2012 și până-n prezent, din cele 200 mii de femei din județ doar 5.000 și-au făcut testul Papanicolau.

Aparatură nouă la Radiologie

Managerul Ponoran are de gând să îmbunătățească dotările și la secția Radiologie. Ultimul aparat care s-a defectat a costat reparațiile 1 miliard lei vechi. Nici fondurile alocate de către CAS nu sunt suficiente. Așa se explică și de ce pacienții sunt puși să scoată din buzunare câte 20/30 lei pentru un film.
„Cu aparatura de la Radiologie se lucrează intensiv. Este nevoie de aparatură nouă. Ultima reparație a aunui aparat m-a costat 1 miliard lei vechi. Un nou aparat ajunge la 10 miliarde lei vechi. Nu pot cere atât Consiliului Județean. Pot în schimb să le solicit un sprijin”, declară dr. Dan Ponoran.

Care va fi structura secțiilor medicale?

Odată finalizate lucrărilede modernizare a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, secțiile medicale vor fi astfel aranjate: la parter: Dializa și Urgențele (Unitatea de Primiri Urgențe), la etajul 1: Neurochirurgia și Neurologia, la etajul 2: Urologia, la etajul 3: Chirurgia generală și chirurgia pediatrică, la etajul 4: Medicina Internă, Hematologia, Reumatologia, la etajul 5: pediatria și ORL, iar la etajul 6: Cardiologia.