Taberele vâlcene funcționează la capacitate maximă


Și anul acesta, taberele Direcției Județene de Sport și Tineret Vâlcea așteaptă persoane din toată țara. Deja sunt rezervări făcute. Potrivit declarației directorului instituției, Bogdan Marinescu, cele trei tabere funcționează la capacitate maximă, respectiv 100 locuri la Centrul de agrement Cozia, 100 la cel din Căciulata și 100 la unitatea din Brădișor. Cele mai multe sesizări vizează tabăra din Căciulata, urmând cele din Cozia și Brădișor. Asta în condițiile în care, în urmă cu doi, au existat mai multe sesizări pentru Centrul de agrement Cozia. Turiștii cazați în taberele vâlcene provin din Teleorman, București, Buzău, Olt, Alba, Constanța, Vaslui, Sibiu, Ilfov, Ialomița, Bihor.

Tabere sociale și pentru copii cu handicap, pe litoral

Tot ca-n fiecare an, conducerea DJST Vâlcea se ocupă și de copiii cu handicap și cei cu condiții sociale precare. Instituția coordonată de către Bogdan Marinescu este obligată să preia, pentru taberele sociale, jumătate de copii din centrele de plasament, jumătate prin dispoziția Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. Astfel, sunt organizate tabere sociale și pentru cei cu handicap pe litoral. Deja, a plecat un grup format din 50 de persoane cu handicap, urmând a doua plecare, în perioada 29 august – 3 septembrie. Pentru tabăra socială, plecarea va avea loc în perioada 21 – 26 august. Toți vor merge în centrul de agrement „2 Mai”.

Turiștii „din-afară” au porțile deschise

Tabăra de la Căciulata va fi ocupată în luna iulie. În baza unui proiect, cu implicarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, grupuri de câte 70 de persoane vor poposi în Centrul de agrement Căciulata: primul pe perioada 5-18 iulie, al doilea: 18-30 iulie. Directorul Bogdan Marinescu deschide porțile taberelor și pentru turiștii „din-afară”, mulți nefiind la prima vizită în taberele vâlcene. Încă o dată, conducerea DJST Vâlcea dă dovadă de bună organizare a activității centrelor de agrement din județ.