Sute de cicliști și atleți au răspuns „prezent” la Maratonul Olteniei


• taxele de participare vor fi suplimentate de CEZ România, până la suma de 15.000 de euro, destinată dotării cu echipamente medicale a Secției de Pediatrie – ORL a Spitalului Județean Vâlcea, respectiv achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență

292 de ciclisti au luat, sâmbăta trecută, startul la Maratonul Olteniei, un eveniment marca CEZ România. Din Parcul Zăvoi, cei înscriși la competițiile de mountain bike au pornit spre frumoasele împrejurimi ale municipiului Râmnicu Vâlcea.
În prima zi de concurs, cicliștii s-au întrecut pe două trasee de 33 km și de 51 km, în zona deluroasă din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. În mijlocul participanților, la deschiderea evenimentului, a fost prezent și Martin Zmelik, Country Managerul Grupului CEZ în România, care le-a mulțumit ciclistilor și le-a urat succes în cursă, dar a și pedalat pe traseul de 33 de kilometri. Participanții au primit, de asemenea, felicitări și încurajări de la vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Bușu, viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Eusebiu Vețeleanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Valcea, dr. Dan Ponoran și de la CEO-ul Adrem Invest, Corneliu Bodea.
În afară de competițiile sportive, organizatorii evenimentului au pregătit și în acest an surprize pentru cei cărora le place să facă mișcare și să se bucure de activități în aer liber. De asemenea, în parc, participanții s-au bucurat de zone tematice pentru distracție și relaxare, o cabină foto cu surprize, un hotspot unde tehnologia se conectează cu sportul, iar susținătorii s-au putut conecta la platforma Chronotrack pentru a îi urmări pe concurenți. Atmosfera în parc a fost asigurată de Cosmin Cernat și Raluca Arvat, care i-au motivat pe participanți să se bucure de activități și de vremea frumoasă.
Tot sâmbătă, dar după amiaza, începând cu ora 17:30, concurentii, susținătorii lor și toți cei prezenți s-au bucurat de un concert în aer liber al artiștilor de la Șuie Paparude.

Atleții au alergat pentru…sănătate

În cea de-a doua zi a evenimentului, peste 250 de sportivi s-au aliniat la start pentru a concura la una din cele două competiții: semimaraton (21,2 km) și un cros de 10,5 km.
Parcul Zăvoi a găzduit și duminică competiții sportive în cadrul Maratonului Olteniei. De data aceasta, atleții amatori și profesioniști din toată țara au fost cei care au transformat kilometri în energie pentru bine. 256 de concurenți au luat startul la una din cele două competiții: de semimaraton și cros. După aproximativ 1,5 km de asfalt, concurenții au alergat pe un traseu de trail, prin pădure, în frumoasele împrejurimi ale municipiului Râmnicu Vâlcea.
În afară de sportivii care au participat la cele două curse și copiii s-au bucurat de activități sportive în aer liber. Cei mici s-au înscris la curse de alergare dedicate, care au avut loc în parcul Zăvoi, și s-au putut bucura de premiile primite.
Participanții la Maratonul Olteniei au avut ocazia, anul acesta, să alerge și să pedaleze pentru condiții medicale mai bune în Spitalul Județean de Urgență din Vâlcea. Astfel, taxele de participare plătite de fiecare dintre sportivii înscriși la Maratonul Olteniei vor fi suplimentate de CEZ România, organizatorul evenimentului, pentru a se ajunge la o sumă importantă destinată dotării cu echipamente medicale a Secției de Pediatrie-ORL a Spitalului Județean Vâlcea. Donația totală de aproximativ 15.000 de euro va fi utilizată pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență.
Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ Romania, aflat la cea de-a patra ediție. Este organizat de Hyper Sport și Padina Fest cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.