Surprize, surprize: Vlădești și Păușești-Măglași au mers cu Iohannis


În două din localitățile conduse de edili PSD și PC, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost cel care a obținut scoruri mai mari decât reprezentantul PSD-UNPR-Pc, Victor Ponta. În localitatea păstorită de social-democratul Sorin Ghiță, Iohannis a obținut 935 de voturi, respctiv 51,09%, față de ponta, care a luat 895 de voturi, adică 48,91%. În localitatea vecină Vlădeștiului, Păușești-Măglași, candidatul PSD a pierdut în fața reprezentantului ACL, Klaus Iohannis. Ponta a luat 955 de voturi, respectiv 43,65%, în timp ce Iohannis – 1.233 de voturi, adică 56,35%. În opinia primarului conservator, Alexandru Dediu, cele mai multe voturi s-au îndreptat către Iohannis pentru că mulți dintre localnici au lucrat la Oltchim, sunt dezamăgiți de atitudinea premierului și, mai mult, sunt solidari cu Râmnicul, unde candidatul ACL a obținut 57% din voturi.

Malaia: Iohannis, în fața lui Ponta


O surpriză și pentru comunitatea din Malaia, condusă de social-democratul Sergiu Bogdan. Candidatul ACL, Klaus Iohannis a obținut 57,15% din voturi, urmai de candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, cu 42,85%. Potrivit declarației alesului local din Malaia, pe listele suplimentare au fost cu 30% mai multe persoane comparativ cu cele din primul tur.

Câineni: Iohannis a mai luat 14 procente față de primul tur


Candidatul ACL la președinția țării, Klaus Iohannis, a fost desemnat câștigător în localitatea păstorită de liberalul Ion Nicolae. Dacă în primul tur, Iohannis a obținut 54% din voturile electoratului, în turul II a mai strâns 14 procente. „Victoria este pe deplin a lui Iohannis. A luat cu 14 procente mai mult față de primul tur. Mai precis, candidatul ACL a obținut, acum, 68,5% din voturi. A fost liniște la alegeri, fără incidente, iar fiecare cetățean și-a exprimat votul așa cum a gândit”, a declarat, pentru ziarul nostru, alesul local din Câineni.

Iohannis, câștigător în Stănești


Aproximativ 11 procente au făcut diferența între cei doi candidați, în turul doi al alegerilor pentru desemnarea președintelui țării, în comuna păstorită de Ionel Michiu. Potrivit declarației edilului, Iohannis a obținut 55,49% din voturile electoratului, în timp ce reprezentantul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a luat 44,51%. Ca și număr de voturi, 404 s-au dus către Iohannis și 324 către Ponta.

Mihăești a votat Ponta


Cu un primar ACL, localnicii din Mihăești au votat Victor Ponta. Primarul Constantin Bărzăgeanu pune totul pe seama campaniei electorale realizată chiar de un localnic, deputatul PSD, Costi Rădulescu. Astfel, Iohannis a obținut doar 1.672 de voturi, adică 44,96%, în timp ce Ponta a luat 2.047 de voturi, respectiv 55,04%.

Călimănești și Racovița nu se dezmint: Iohannis, președinte


Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, poate fi mândru: candidatul ACL la președinția țării, Klaus Iohannis, a obținut 3.225 de voturi (56,02%), în timp ce adversarul său, Victor Ponta, a luat 2.532 de voturi (43,98%). În Racovița, liberalii, la putere. Iohannis a obținut 66,85% din voturile electoratului, în timp ce social-democratul Ponta s-a ales cu 33,15% din voturi.

Popești, Cernișoara, Păușești și Stroești au ales Ponta
Trei edili social-democrați pot sta liniștiți: candidatul lor, Victor Ponta, a fost peste Klaus Iohannis. În Popești, comună păstorită de UNPR-istul Constantin Șerban, Ponta a obținut 58,95% din voturi, în timp ce-n Cernișoara, candidatul PSD s-a ales cu 67% din voturile electoratului. Și-n Stroești, Ponta a fost desemnat câștigător, cu 59,62% din voturi. Cu totul altfel stau lucrurile în comuna liberalului Gheorghe Pârvulescu. Aici, Iohannis a pierdut în fața lui Ponta, primul având 43% din voturi, în timp ce candidatul PSD – 57%.

Posting....