Steluța Luca, aleasă în funcția de vicepreședinte al Federației Române de Handbal


• Alexandru Dedu a câștigat un nou mandat de președinte al FRH, la numai un vot în fața Narcisei Lecușanu
Astăzi, în București, s-a desfășurat conferința de alegeri pentru desemnarea președintelui Federației Române de Handbal, a celor doi vicepreședinți (câte unul pentru handbalul feminin, respectiv pentru cel masculin), precum și a celor 14 membri ai Consiliului de Administrație. Scrutinul a avut toate ingredientele pentru a-i ține cu sufletul la gură pe reprezentanții celor 199 de structuri afiliate la FRH, care au fost prezente la vot. După primul tur, rezultatul voturilor exprimate s-a prezentat în felul următor: Alexandru Dedu – 99 de voturi, Narcisa Lecușanu – 94 de voturi, Robert Licu – 6 voturi. Astfel, pentru doar un vot lipsă, președintele în exercițiu, Alexandru Dedu, nu a reușit să își adjudece un nou mandat din primul tur de scrutin.
Lupta pentru cea mai râvnită funcție din forul de conducere a handbalului românesc a fost decisă în turul al doilea. Alexandru Dedu s-a impus în fața Narcisei Lecușanu, asigurându-și un nou mandat de patru ani. Victoria lui Dedu a fost la numai un vot: 100 – 99!
Steluța Luca (foto, în centrul imaginii), o fostă jucătoare a Oltchimului, ca și Narcisa Lecușanu, s-a impus relativ ușor în fața Marianei Târcă, contracandidata la funcția de vicepreședinte pentru handbalul feminin din România. În acest duel feminin, Steluța Luca s-a impus cu 127 – 72!