Soluție pentru platforma chimică: CET și Chimcomplex își vor continua activitățile


Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina personală, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că vineri, 6 septembrie, a purtat mai multe discuții cu reprezentanții Chimcomplex (actualul proprietar al Oltchim) și cu reprezentantul judiciar al CET Govora. Întâlnirea a avut ca rezultat concret acordul de principiu al părților implicate pentru înființarea unei companii de proiect care să finanțeze și să dezvolte o nouă capacitate de producție, dar și de generare a aburului industrial și a energiei electrice pentru companiile situate pe platforma chimică din sudul Râmnicului. Dezvoltarea unei astfel de companii de proiect ar fi extrem de necesară și pentru asigurarea termoficării municipiului Râmnicu Vâlcea, creând premisele unei dezvoltări ulterioare a unui parc industrial.
„În acest parc industrial vom invita și alți agenți economici, astfel încât să închidem lanțul tehnologic, să asigurăm o sinergie și o complementaritate maximă plecând de la resursa umană extrem de bine calificată de pe platformă și la potențialul economic industrial de dezvoltare. Îi încredințăm încă o dată pe locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea că nu trebuie să își facă griji sau probleme legate de asigurarea agentului termic pentru perioada de iarnă”, a fost declarația președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
În context, este de amintit că noul proiect vizează construirea unei centrale de 100-200 megawatti pe gaz în cogenerare de înaltă eficiență cu salvarea locurilor de muncă atât de la CET Govora, cât și de la Chimcomplex. Cât privește compania poloneză Ciech Soda România, care primește abur tehnologic de la CET Govora (dar care a anunțat că pe 18 septembrie 2019 își va înceta producția de sodă), președintele Consiliului Județean Vâlcea a anunțat că și aceasta este invitată la dezvoltarea noului proiect în măsura în care acționarii vor considera oportună o astfel de implicare.