Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 octombrie 2020

Șirineasa, umilită pe propriul teren de Steaua II


• asta în contextul în care echipa vâlceană era aproape de podiumul seriei, iar „satelitul” roș-albaștrilor abia pe locul 14!

Nou-promovată în Liga a III-a din vara acestui an, echipa din comuna Șirineasa continuă să fie extrem de surprinzătoare. Gruparea pregătită de antrenorul Gabriel Mangalagiu câștigă când nu se așteaptă prea mulți specialiști ai fotbalului mic din țara noastră (uneori chiar în deplasare) și pierde în fața unor echipe mult mai slab situate în clasament (de cele mai multe ori pe propriul teren). Așa s-a întâmplat și vinerea trecută, când, în cadrul etapei a IX-a din Seria C a Ligii a III-a, pe cochetul teren din comuna Șirineasa a ajuns poate cel mai titrat club din această serie, Steaua II București. Titrat doar ca nume și rezonanță sonoră fiind­că, în clasament, situația era una cu mult favo­rabilă vâlcenilor. Înaintea rundei a IX-a, CS Șirineasa se afla pe o poziție din imediata apropiere a podiumului Seriei C, în timp ce Steaua II se afla abia pe locul 14!

Vîlceanu și Onțel au semnat golurile primei reprize

În fața unui public nu foarte numeros, vremea ploioasă fiind un impediment major pentru suporterii vâlceni – în pofida echipei cu greutate care „aterizase” pe stadionul din Șirineasa, fotbaliștii lui Mangalagiu au încercat să marcheze repede pentru a-și pune la respect adversarul. Socotelile de la vestiare nu s-au potrivit însă cu realitățile din teren, bucureștenii rezistând primelor încercări mai hotărâte ale gazdelor de a deschide scorul. În mod oarecum surprinzător, după numai 10-15 minute de joc, raportul de forțe a devenit superior grupării din Capitală. Alb-roșii au dominat mijlocul terenului și au ajuns mai ușor în preajma buturilor vâlcenilor. Situația a continuat până în minutul 25, când Vîlceanu a reușit să perforeze poarta celor de la Șirineasa. Aflați încă în șocul primirii golului, vâlcenii s-au văzut nevoiți să mai scoată mingea din plasa porții peste numai două minute, atunci când Onțel și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Ultimele 20 de minute ale primei reprize au fost asemănătoare celor din prima parte a întâlnirii, cu ambele echipe aflate în tatonare, în așteptarea greșelii adversarului.

Onțel și Vîlceanu au reușit dubla după pauză. Șirineasa a ratat un penalty

Timpul petrecut la vestiare nu s-a dovedit un sfetnic tocmai bun pentru echipa noastră. La puțin timp după revenirea pe teren, Onțel a izbutit să marcheze cel de-al doilea gol al său pe stadionul din Șirineasa. Ajunși să fie conduși la scor de neprezentare după numai 50 de minute de joc (Steaua avea un categoric 3-0), elevii lui Gabriel Mangalagiu și-au dat seama că așa nu se mai poate și că riscă să se facă de râs în fața unei echipei care, până la etapa a IX-a, nu prea reușise să sperie pe cineva. Vâlcenii au ieșit mai curajoși la joc și au început să își creeze primele ocazii mai periculoase de gol după minutul 60. Cu chiu, cu vai, în preajma minutului 75, tânărul Horumbă (fost campion de juniori al județului nostru) a reușit să înscrie un gol pe care spectatorii din tribune și oficialii clubului din Șirineasa l-au considerat a fi unul de revenire în joc. Speranțele lor au părut să fie confirmate de faptul că, aproape de minutul 90, echipa noastră a primit o lovitură de la unsprezece metri, care părea să dinamiteze meciul. Același Horumbă a avut misiunea de a aduce câteva minute de speranță pentru echipa noastră în vederea obținerii unui rezultat de egalitate. Numai că tânărului Horumbă i-au cam tremurat genunchii în fața responsabilității destul de însemnate pe care o avea și a executat lovitura de la unsprezece metri destul de modest. Șutul său a fost parat de poartarul oaspeților, iar Șirineasa a ratat ocazia de a o băga „în corzi” pe Steaua II.
Iar ca echipa noastră să aibă parte și de o „bomboană pe colivă”, în minutul 90 (deci la nici 60 de secunde de la momentul în care Horumbă a ratat penalty!), Steaua a marcat și cel de-al patrulea gol. Autor a fost jucătorul care a și deschis scorul în meciul de vineri, adică Robert Vîlceanu. Asemenea lui Onțel, Vîlceanu a izbutit dubla și a stabilit scorul final al partidei. Astfel, Steaua II a plecat cu trei puncte foarte importante de la Șirineasa după ce s-a impus cu 4-1.

Cum stăm în clasament?

În urma acestui eșec, CS Șirineasa se înde­părtează puțin de podiumul Seriei C din Liga a III-a, ajungând acum pe locul șase, cu 12 puncte acumulate. Totuși, diferența dintre echipa noastră și formația care ocupă locul al treilea (Sporting Roșiori) este una foarte mică, de numai un punct. Codașă în urmă cu două etape, adversara vâlcenilor de vineri s-a redresat foarte mult în numai câteva zile. Victorioasă în intermediara de la mijlocul săptămânii trecute (când Șirineasa a stat) și câștigătoare a altor trei puncte în disputa de pe terenul vâlcenilor, Steaua II a avansat substanțial în clasament. Gruparea din București ocupă acum poziția a noua în clasament, cu 10 puncte acumulate. Primele cinci poziții în ierarhia Seriei C din Liga a III-a sunt ocupate de următoarele formații: SCM Pitești – 23p, Flacăra Moreni – 14p, Sporting Roșiori – 13p, Atletic Bradu – 12p și Concordia Chiajna II – 12p.

Rezultatele etapei a IX-a

Urban Titu – SCM Pitești 0-5
CS Șirineasa – Steaua București II 1-4
FC Voluntari II – FCM Alexandria 2-0
Flacăra Moreni – CS Podari 1-1
Atletic Bradu – FC Aninoasa 1-1
CSU Craiova II – Concordia Chiajna II 1-0
Sporting Roșiori – CSO Filiași 1-0
FC Voluntari II a stat
n Valentin MATEESCU

Programul etapei a X-a

Vineri, 28 octombrie
SCM Pitești – Concordia Chiajna II
CSO Filiași – Flacăra Moreni
Sâmbătă, 29 octombrie
FCM Alexandria – CS Șirineasa
Steaua București II – CS Mioveni II
Sporting Roșiori – CSU Craiova II
FC Aninoasa – Urban Titu
CS Podari – FC Voluntari II

Alte articole de la Fotbal