Șirineasa așteaptă returul din „buza” retrogradării


După primul retur din istorie petrecut la nivelul profesionist al fotbalului din România, CS Șirineasa se află aproape de debutul părții secunde a campionatului. În Seria C a Ligii a III-a, trupa pregătită de antrenorul Gabriel Mangalagiu a avut suișuri și coborâșuri de-a lungul primei părți a sezonului, cele din urmă fiind mai numeroase. Situație de altfel de înțeles pentru o formație aflată pentru prima dată în istorie la acest nivel. Înaintea returului, CS Șirineasa ocupă un modest loc 12 în clasament, dintr-un total de 15 formații. Cu o „zestre” de 15 puncte, CS Șirineasa se află la doar două „lungimi” în fața primei echipe de sub linia care duce în Liga a IV-a (CS Podari) și la patru în fața ultimei clasate (ACS Urban Titu).
Totuși, dacă e să privim partea interesantă a clasamentului destul de echilibrat din Seria C a Ligii a III-a, vedem că CS Șirineasa de află la numai șapte puncte în spatele ocupantei ultimei poziții a podiumului (Atletic Bradu) și la opt puncte distanță de viceliderul FC Voluntari II. Primul loc este ocupat cu autoritate de gruparea argeșeană SCM Pitești, care, cu 36 de puncte în cont, este ca și promovată în Liga a II-a.

„Juveții mici”, primii adversari din 2017

Pe 4 martie, atunci când se va disputa prima etapă a returului Ligii a III-a, fotbaliștii din Șirineasa vor avea parte de un adversar ce pare facil la prima vedere. Sâmbăta viitoare, elevii lui Mangalagiu se vor deplasa la Craiova pentru duelul cu Universitatea II. Înaintea acestui meci, primul oficial din 2017 pentru ambele formații, „juveții mici” din Bănie ocupă penultimul loc în campionat, cu doar 12 puncte acumulate. În meciul tur dintre cele două formații, echipa vâlceană s-a impus, oarecum surprinzător, cu scorul de 2-1. Acest joc s-a disputat pe 2 septembrie, pe cochetul stadion din comuna Șirineasa. Atunci, golurile echipei noastre au fost semnate de Leo Săraru, ambele fiind marcate pe parcursul primei reprize.