SCM ratează și cele trei amicale de la Craiova!


Situație îngrijorătoare pentru SCM Râmnicu Vâlcea și pentru handbalul feminin românesc în general. Deși ar fi trebuit să dispute două meciuri de pregătire (o dublă cu Universitatea Cluj) și alte trei partide la Craiova, la un turneu amical, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns în postura de a nu avea bifat niciun joc din primele cinci care erau programate pentru această perioadă de pauză competițională. Și asta nu din cauza vreunei situații care să implice o culpă a echipei noastre (și, în general, a niciunei echipe din țară), ci din motive cât se poate de obiective. Evenimentele sportive programate în sală nu se pot încă disputa în România, direcțiile de sănătate publică neavizând asemenea de acțiuni până în acest moment. Este și cazul turneului de la Craiova, programat în zilele de 1 și 2 august, pentru a cărui disputare DSP Dolj nu și-a dat acceptul. Reamintim că, la această competiție amicală, SCM Râmnicu Vâlcea trebuia să susțină trei partide: contra gazdelor de la SCM Craiova, dar și Zalăului și echipei naționale de tineret a României.
În această situație, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut deja jumătate din meciurile de pregătire programate în această pauză competițională. Și nu se știe nici ce se va întâmpla cu restul întâlnirilor. Echipa noastră mai are programate meciuri de verificare pe 7 și 8 august la Vâlcea (cu Gloria Buzău, HC Zalău și Rapid București), pe 13 august la Cisnădie, dar și pe 14 august, din nou la Vâlcea. Primul meci oficial al echipei noastre de după suspendarea competițiilor interne este programat pe 20 august, pe teren propriu, în sferturile de finală ale Cupei României (contra Dunării Brăila).
Rămâne evident faptul că într-o astfel de perioadă respectarea măsurilor de siguranță este foarte importantă, însă cum multe dintre echipele europene de handbal feminin și-au reluat meciurile amicale este lesne să presupunem că formațiile din România (inclusiv SCM Râmnicu Vâlcea) vor fi dezavantajate atunci când se va da startul competițiilor oficiale!