SCM RÂMNICU VÂLCEA s-a impus la șapte goluri în fața «studentelor» din Cluj


Marți și miercuri, în Sala «Sepsi Arena» din municipiul Sfântu Gheorghe, s-au disputat meciurile contând pentru etapa a XIV-a (penultima) a turului Ligii Florilor de handbal feminin. SCM Râmnicu Vâlcea a evoluat joi, în chiar ultimul joc din cadrul acestei runde. Elevele antrenorului Florentin Pera au avut parte de un adversar accesibil, chiar codașa întrecerii, Club Sportiv Universitar Cluj-Napoca. Diferența evidentă de valoare și experiență dintre jucătoarele echipei noastre și cea a «studentelor» din Cluj-Napoca s-a reflectat pe teren. Asta chiar dacă, în prima repriză, ardelencele au încercat să își «vândă» scump pielea și să reziste în fața «multinaționalei» lui Florentin Pera.
Astfel, prima repriză a fost poate neașteptat de echilibrată, Clujul rezistând toate cele 30 de minute la o diferență de câteva goluri în urma Vâlcii. La pauză, echipa noastră avea două goluri avantaj, scor 17-15. Asemenea partidei din runda precedentă, disputată contra Zalăului lui Gheorghe Tadici, SCM Râmnicu Vâlcea a fost formația mai bună în repriza a doua, atunci când s-a decis și «destinația» celor trei puncte puse în joc. Clujul a încercat să reziste și în actul secund și chiar a reușit vreo 10-15 minute. Însă, până la urmă, echipa mai valoroasă și-a spus cuvântul în teren. SCM a tranșat jocul în ultimul sfert de oră al întâlnirii și a obținut o victorie pe deplin meritată, la șapte goluri diferență, scor final 35-28.

Vâlcea s-a apropiat la patru puncte de CSM București

În urma acestui succes obținut în penultima etapă a turului de campionat, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 33 de puncte și se menține pe poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor. Poziția secundă este ocupată de Minaur Baia Mare, care a ajuns la 34 de puncte după victoria repurtată contra grupării prahovene Activ Ploiești, scor 32-24. Liderul întrecerii rămâne CSM București, formația Primăriei Capitalei având 37 de puncte. De remarcat este faptul că, în această rundă a XIV-a, din cauza numărului impar de echipe rămase în competiție, CSM București a stat. SCM Râmnicu Vâlcea a profitat de faptul că marea rivală pentru obținerea titlului de campioană a stat și s-a apropiat la numai patru puncte.
Așa cum și mai mulți cunoscători ai acestui sport din țara noastră au declarat, deși echipa din București a început mai bine sezonul, lupta pentru titlul de campioană se anunță una destul de echilibrată și se va purta probabil până spre ultimele etape, adică undeva la mijlocul lunii iunie. Atât Minaur Baia Mare, cât și SCM Râmnicu Vâlcea par să aibă forța necesară pentru a «smulge» puncte din meciurile directe pe care le vor avea cu CSM București, dar și să profite de eventualii pași greșiți pe care trupa din Capitală i-ar putea comite în acest sezon!

Urmează duelul cu Rapid

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, ultima etapă a turului va aduce un meci în aparență accesibil, însă al cărui deznodământ nu poate fi în niciun caz anticipat înainte de ultimul fluier al arbitrului. Miercurea viitoare, pe 7 aprilie 2021, cu începere de la ora 18.30, echipa noastră va întâlni Rapid București. Partida se va disputa în Sala Polivalentă din Capitală, acolo unde sunt programate toate cele șapte partide din cadrul etapei a XV-a Ligii Florilor. Trupa râmniceană pornește cu prima șansă pentru obținerea victoriei în acest joc prin prisma faptului că are un lot mai experimentat și mai valoros de jucătoare. Totuși, nici forța grupării feroviare nu este de neglijat, Rapidul fiind în creștere «de formă» prin prisma rezultatelor obținute în ultimele partide în care a evoluat. Înaintea acestui joc din ultima etapă, cum spuneam și mai sus, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a treia în clasament. De partea cealaltă, Rapid București se află pe poziția a șasea, având 21 de puncte obținute din 13 meciuri disputate.
Întâlnirea dintre cele două formații se anunță a fi una dintre cele mai interesante din cadrul ultimei runde a turului, astfel că aceasta va fi transmisă în direct. Jocul dintre SCM și Rapid va putea fi urmărit prin intermediul postului de televiziune TVR 1.

Posting....