SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare, meci cu miză în Sala Traian


Duminică, 10 februarie, cu începere de la ora 17.30, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unui nou meci cu miză din Liga Florilor de handbal feminin. În cadrul etapei a XVI-a, echipa locală, Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea (lidera campionatului) va primi vizita unei grupări care traversează o perioadă foarte bună, Minaur Baia Mare (aflată pe locul al treilea). Spunem despre acest meci că este unul cu importanță deoarece ambele formații au nevoie de un rezultat pozitiv pentru a rămâne în cursa pentru un loc cât mai bun. Cu o victorie, SCM Râmnicu Vâlcea s-ar redistanța la trei puncte în fața contracandidatei pentru câștigarea campionatului, CSM București. Trebuie spus că echipa din Capitală a egalat formația râmniceană la puncte, fiecare având câte 39 de puncte, însă are și un meci mai mult disputat. De partea cealaltă, oaspetele de duminică vor veni la Vâlcea pentru a face un meci bun în fief-ul liderului întrecerii. Deși pornesc evident cu șansa a doua pentru obținerea unui rezultat pozitiv, un astfel de rezultat ar ajuta trupa din Maramureș să se mențină un lupta pentru ocuparea unui loc pe podiumul campionatului. Un astfel de rezultat ar fi unul extraordinar pentru Minaur Baia Mare, gruparea maramureșeană fiind nou-promovată în primul eșalon valoric în handbalul feminin românesc.

Partida va fi transmisă prin intermediul postului public de televiziune

Pentru suporterii vâlceni care nu vor avea timpul necesar pentru a ajunge la sală și a le susține pe elevele antrenorului Florentin Pera din tribunele polivalentei râmnicene, venim cu o veste bună. Întâlnirea dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare, derby-ul etapei a XVI-a, va fi transmisă de Televiziunea Română prin intermediul postului TVR 1.

Restanța de la Craiova se va disputa joia viitoare

După întâlnirea cu Minaur Baia Mare din cadrul etapei a XVI-a, SCM Râmnicu Vâlcea va avea parte de un alt meci foarte dificil, cu implicații în lupta din partea superioară a clasamentului. Într-un joc restant din runda a XV-a, formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului se va deplasa la Craiova, pentru a înfrunta SCM-ul din Bănie, în derby-ul Olteniei la handbal feminin. Partida este programată joi, 14 februarie, cu începere de la ora 17.30 și va fi, de asemenea, transmisă în direct de Televiziunea Română prin intermediul postului TVR HD. Această partidă trebuia să se dispute în data de 3 februarie, dar a fost amânată pentru 14 februarie prin prisma programului aglomerat pe care formația din Craiova l-a avut în Cupa EHF.

Programul etapei a XVI-a

CSU Cluj-Napoca – Gloria Bistrița Năsăud
SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare
Corona Brașov – CSM Slatina
HC Dunărea Brăila – HC Zalău
CSM Galați – CSM București
CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Buzău
SCM Craiova va sta
*echipa CSM Roman s-a retras din campionat și toate rezultatele i-au fost anulate