SCM a susținut primul test de Champions League


Vineri seara, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat primul meci de la turneul amical de handbal feminin organizat de formația muntenegreană Buducnost. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera și-au măsurat forțele cu Brest Bretagne Handball, o echipă pe care o vor întâlni și în grupele Ligii Campionilor (întrecere care va debuta la începutul lunii octombrie). Echipa noastră a evoluat destul de bine, cu un plus evident în faza de atac. La pauză, vicecampioanele din Franța aveau trei goluri avantaj, scor 20-17. Chiar dacă scorul nu are o prea mare importanță în meciurile de pregătire, merită punctat faptul că vâlcencele au tras foarte tare pe finalul reprizei secunde, reușind aproape să remonteze un «handicap» de șapte goluri. În ultimul minut al întâlnirii, vâlcencele s-au apropiat la numai un gol de Brest, însă nu au reușit să restabilească egalitatea.
Brest s-a impus cu 35-34, ambele echipe excelând pe faza ofensivă. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, acesta este cel de-al doilea eșec din meciurile de pregătire, după înfrângerea suferită contra Coronei Brașov la «Cupa Vâlcii».

Vâlcea pare să fi făcut transferuri inspirate

Mai multe dintre jucătoarele transferate în această vară la echipa de sub Capela au avut evoluții foarte bune atât în primele meciuri amicale disputate până acum, dar și în partida cu Brest din Muntenegru. Tunisianca Asma Elghaoui a fost cea mai bună marcatoare a meciului, înscriind de nu mai puțin de zece ori în poarta franțuzoaicelor. Alte nou-venite care au avut evoluții de apreciat în partida cu Brest au fost: Mireya Gonzales (patru goluri), Ann Grete Norgaard (două goluri), Kristina Liscevici (două goluri). În ceea ce privește numărul golurilor marcate în partida cu Brest, dintre jucătoarele care au evoluat și sezonul trecut pentru SCM Râmnicu Vâlcea s-au remarcat Iryna Glibko (autoare a nouă goluri) și Marta Lopez (trei goluri).

Astăzi, alte două meciuri pentru echipa noastră

Peste puțin timp, cu începere de la ora 11.30, SCM Râmnicu Vâlcea va disputa cel de-al doilea meci amical de la acest turneu. Echipa noastră își va măsura forțele cu Astrachkanocka, o grupare destul de incomodă din campionatul Rusiei, obișnuită cu prezențele în cupele europene. Tot astăzi, de la ora 19.30, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni gazda și echipa cea mai puternică de la acest turneu amical, Buducnost Podgorica. Un alt meci de pregătire între campioanele României și Muntenegrului (aceste echipe vor fi adversare și în grupele Ligii Campionilor) este programat mâine, 11 august, cu începere de la ora 19.30.