Scaunele de dining moderne – detalii care fac diferența


Indiferent de locul în care este amplasată masa, spațiul de dining este unul dintre punctele centrale ale casei. Adunându-i în jurul mesei pe toți ai casei, acesta trebuie amenajat cât mai intim și mai primitor posibil, fără a uita însă de latura sa practică.

Cum ospitalitatea se află în ADN-ul românilor, iar invitația la masă este deja o tradiție, este mai mult decât evident faptul că, pentru amenajarea acestui spațiu, scaunele de dining trebuie să fie extrem de confortabile, masa suficient de mare încât să permită așezarea preparatelor bogate și delicioase, cromatica trebuie să ofere senzația de intimitate, iar sursele de lumină trebuie să fie inteligent amplasate.

Amenajarea unui astfel de spațiu în stil scandinav se poate dovedi dificilă, căci într-un decor nordic fiecare piesă trebuie amplasată strategic, minimalismul fiind caracteristica ce guvernează fiecare colț al acestuia. Pentru că nu sunt elemente de o importanță primordială, scaunele moderne pentru spațiul de dining sunt alese uneori în grabă, motiv pentru care integrarea lor devine ușor dificilă. Pentru a trece peste acest obstacol, iată câteva sfaturi pentru achiziții inteligente.

Sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite scaune scandinave de dining

Simpla alegere a pieselor de mobilier și de decor din lemn nu este suficientă. Îmbinarea texturilor, a culorilor și a formelor este mult mai importantă. Iată ce ar trebui să mai luăm în calcul pentru ca aspectul spațiului de dining să fie asemănător celui nordic:

Confortul înainte de toate

Deși mulți ar crede că acest aspect se pretează doar pentru scaunele de living, adevărul este altul. Specialiștii sunt de părere că, în momentul în care mâncăm, ar trebui să fim foarte relaxați, pentru ca sistemul digestiv să poată asimila așa cum trebuie toți nutrienții din alimente. Date fiind aceste informații și faptul că, la masă, alături de cei dragi, petrecem mult timp, este clar că scaunele de bucătărie trebuie să fie nu doar moderne, ci și foarte comode.

Asorte cromatic vs. contrast

Aceasta este una dintre cele mai mari „bătălii” în decorarea unui spațiu în stil nordic. Fiecare dintre aceste trenduri (asorte și contrast) este potrivit în anumite situații: dacă asortarea nuanțelor din camera de servit masa se pretează atunci când la nivelul întregii case există o mulțime de pete de culoare diferite, contrastul este mai potrivit într-un decor monoton, construit pe baza unui număr foarte mic de culori. Cu toate acestea, în alegerea nuanțelor scaunelor în stil scandinav trebuie să ținem cont și de culoarea mesei. Dacă aceasta este realizată din lemn, avantajul este că putem alege scaune în aproape orice culoare, căci lemnul este un material foarte versatil. În schimb, dacă aceasta este realizată din sticlă, este de preferat ca picioarele scaunelor să fie din inox, iar nuanța acestora să se regăsească în sfera culorilor reci.

Îmbinarea perfectă a formelor

Alegerea scaunelor de bucătărie clasice, cu șezut îngust, spătar lung, dreptunghiular și cadru din lemn, deși este o variantă sigură, poate să nu fie potrivită în ansamblul spațiului de servit masa. Este recomandat ca forma acestora să urmeze forma mesei și textura acesteia. Cu alte cuvinte, scaunele de bucătărie în forme unghiulare și drepte se vor alătura perfect unei mese drepte și lungi, în timp ce scaunele cu margini rotunjite și spătar jos se vor potrivit mai degrabă meselor rotunde sau ovale.

Alege scaune de dining moderne de la NoRDA!

Magazin online specializat în comercializarea mobilierului scandinav, NoRDA, aduce în fața clienților cele mai impresionante modele de scaune de bucătărie, care se vor integra perfect în decorul oricărui spațiu de servit masa.

Indiferent dacă alegi un scaun scandinav, o masă de bucătărie, tacâmuri elegante sau pahare de vin rafinate, ai garanția unor produse, în primul rând, practice, apoi rezistente, perfect finisate și unice din punct de vedere al design-ului. Alege mobilierul scandinav NoRDA, de calitate superioară!