Săraru e gata să meargă până la CEDO în războiul cu ANI


• edilul Șirinesei spune că așteaptă justificarea deciziei luate de ÎCCJ pentru a vedea cum își va continua lupta: „Merg până în pânzele albe!”
Luni, 25 mai 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința irevocabilă în dosarul de incompatibilitate al primarului Dan Săraru, anulând în parte raportul Agenției: „Admite recursul declarat de reclamantul Săraru Dan Cătălin împotriva Sentinţei civile nr.137/F-CONT din 23 octombrie 2014 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Modifică sentinţa atacată în sensul că admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Săraru Dan Cătălin şi, în consecinţă: Anulează, în parte, Raportul de evaluare nr.26707/G/II/17.05.2012 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce priveşte existenţa situaţiei de incompatibilitate prevăzute de art.87 alin.(1) lit.f) din Legea nr.161/2003. Menţine, în rest, Raportul de evaluare nr.26707/G/II/17.05.2012 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2015”.
Contactat telefonic, alesul liberal spune că e gata de ripostă și cu ANI și Prefectura: „Aștept să iasă justificarea deciziei ÎCCJ și modul cum se va mișca Prefectura. Mă pregătesc de o întâlnire cu niște avocați bucureșteni să vedem care este recomandarea lor, dar, cel mai probabil, după epuizarea căilor de atac din România vom ajunge și la CEDO. Nu renunț la dreptatea mea și nici n-am de gând să mă retrag din politică în vederea alegerilor de anul viitor!” Mai multe amănunte în ediția noastră de marți.