Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

Șapte zile de periplu multicultural


• „Festivalul Ambasadelor 2016” – un real succes al organizatorilor
A doua ediție a Festivalului Ambasadelor „Open your culture” s-a încheiat după o săptămână în care Capitala a devenit o experiență culturală panoramică. Peste 30 de ambasade și-au deschis porțile pentru a promova cultura și arta diferitelor țări cu misiuni diplomatice în România. O incursiune fascinantă și plină de culoare în căutarea autenticității și originalității care stau la baza relațiilor dintre culturi!AMBASADA_2
Timp de o săptămână, trei locații din București, Teatrul Național, Cinema Muzeul Național al Țăranului Român și Centrul expozițional ROMEXPO, au găzduit expoziții, concerte, filme, dansuri și ceremonii culturale tradiționale.
Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” a fost și în acest an partener al Asociației Escu în organizarea festivalului și a pregătit o serie de ateliere și spectacole reprezentative pentru cultura și tradiția românească, la Romexpo. Timp de trei zile, mii de vizitatori au participat la ateliere de quilling, pictură pe stică și modelaj ceramică și au asistat la spectacole și concerte susținute de cei mai talentați tineri ai Clubului de Excelență al fundației.
Festivalul Ambasadelor este un eveniment unic în peisajul cultural românesc, ce contribuie la sporirea prestigiului și atractivității capitalei României, promovând diversitatea culturală și arta mondială pe o scenă unică.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Escu alături de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Fundaţia „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”.

Notă: Textul și imaginile prezentate ne-au fost furnizate de către reprezentanții Biroului de Presă al Fundației „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”

Alte articole de la Actualitate