Șapte kilograme de cannabis, ridicate din Prundeni


• polițiștii au mai descoperit 55.000 lei, 87 plante de cannabis, două arme de foc și 86 de cartușe
Ieri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat nu mai puțin de 16 percheziţii domiciliare. Acestea s-au desfășurat în municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și în comunele Prundeni, Ioneşti şi Milcoiu. Au fost vizate persoane bănuite de creşterea şi dezvoltarea unor culturi de cannabis.
„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, ar fi fost constituit un grup infracţional în scopul cultivării şi comercializării de cannabis, pe raza judeţului Vâlcea. Cultura ar fi fost dezvoltată într-o casă din localitatea Prundeni. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 7.095 de grame de cannabis, 87 de plante de cannabis, 10 seminţe de cannabis, două arme de foc, 86 de cartuşe cu glonţ, instalaţii de umiditate şi căldură, patru grindere, două cântare şi opt telefoane mobile. De asemenea, au fost confiscați 54.850 de lei, 480 de euro şi 240 de lire sterline”, se arată într-un comunicat de presă transmis de polițiștii vâlceni.
Oamenii legii mai informează că au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. De menționat faptul că la amplele operațiuni au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi jandarmi.