„Șantiere” pe străzile din Băile Olănești


După ce s-au încheiat cele patru zile de sărbătoare, ca urmare a marcării a 491 de ani de atestare documentară, în orașul Băile Olănești, edilul Sorin Vasilache (foto) continuă investițiile legate de infrastructură, mai ales pe străzi. Astfel, sunt în execuție lucrări de reparații a străzilor (unele la început, altele către final) pe: Valea de Case, Piața Nord, Mihai Eminescu, Tudor Vladimirescu. Pe strada Cascadei, în Olănești-sat, sunt gata branșamentele la rețelele de apă și canalizare. Urmează strada Cumpăna, în satul Cheia, unde s-au făcut branșamente, o stradă care, după cum susține primarul Vasilache, are o înclinație, iar la fiecare ploaie este adus rocament și este distrusă. Există prevăzuți în buget bani pentru executarea lucrărilor și betonarea unor porțiuni afectate.
Tot în satul Cheia, există un proiect pentru refacerea străzii Padinii. Aici s-au realizat branșamentele și urmează betonarea, rigolele, traversare pentru preluarea torenților. De asemenea, în Olănești-sat, există un proiect pe strada Prislop, de asemenea, modernizată, betonată, rigole. Strada va fi funcțională anul acesta.
„Se vor executa lucrări și pe străzile care fac legătura cu localitățile componente, lucrări de refacere. De exemplu, anual, pe strada Gurguiata, unde există și Schitul Bradu, dar și mai multe familii, intervenim pentru desfășurarea în bune condiții a circulației”, a declarat alesul local din Băile Olănești, Sorin Vasilache.
A rămas strada Comanca unde, în anul în curs, se va reface cu balast, macadam pentru dirijarea și scurgerea apei, iar în 2019 vor fi betonate câteva porțiuni din această cale de acces.