Sâmbătă, Costeştiul a sărbătorit onorându-şi ultimii veterani de război pe care-i mai are: Ilea, Huidu şi Bondoc!


• aniversarea celor 505 ani de la atestarea istorică a localităţii nu putea să pornească decât de la cei trei războinici de peste 90 ani
Resfinţirea Bisericii 44 Izvoare din Pietreni a dat startul manifestărilor programate pentru sărbătorirea a 505 ani de la atestarea documentară a Costeştiului. În frunte cu Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei, un sobor de preoţi a oficiat slujba de la Schitul de Sub Piatră.
Zece cupluri care au împlinit 50 de ani de contract conjugal au primit din partea primăriei recunoştinţă şi premii. Ultimii trei veterani de război din Costeşti au urmat pe lista edilului Peştereanu, care i-a vizitat la domiciliu pe domnii Ilea, Huidu şi Bondoc.
Desfăşurătorul a mai cuprins un frumos spectacol folcloric pe scena Căminului Cultural susţinut de ansamblul „Zestrea Branului”, din Braşov, „Mioriţa”, din Vaideeni, „Floricica”, din Costeşti, Fraţii Stoica, tot din Costeşti. Interpretul Ilie Dură a cântat în deschiderea show-ului de două ore pe care Petrică Mâţu Stoian l-a susţinut la închiderea petrecerii.