S-AU APRINS IAR FOCURILE în sudul Vâlcii


De-a lungul zilei de duminică, 22 august 2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată în localităţile Drăgoești, Stoilești şi Orlești (toate în sudul și estul Vâlcii), dar și în municipiul Râmnicu Vâlcea. Până la stingerea incendiilor, au ars: doi baloți de paie; circa 200 mp miriște; aproximativ 6,5 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. La cele patru incendii, cauza probabilă, stabilită de către pompieri în urma cercetărilor preliminare, este reprezentată de utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Sfaturi de la pompieri

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon secetos, cu temperaturi care pot duce la declanșarea incendiilor, pompierii reamintesc cetățenilor cele mai importante reguli de apărare pentru prevenirea unor situații nedorite. În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă; în restul perioadei arderea miriştii, vegetaţiei/uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au mai intervenit pentru alte cinci situații de protecție a comunității. A fost vorba despre o misiune de informare preventivă și verificare; trei misiuni de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, o verificare a unei sesizări de  miros de gaze într-un bloc din municipiul Râmnicu Vâlcea. Au fost înregistrate trei deplasări fără intervenție în localitățile Măciuca, Șirineasa și Râmnicu Vâlcea.
Sursă foto: ISU Vâlcea
Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea