S-A STABILIT DATA celui mai important derby din handbalul feminin românesc!


SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București s-au duelat, până acum, doar de la distanță în acest sezon atipic 2020/2021 al Ligii Florilor de handbal feminin. Cele mai puternice formații din campionatul intern (singurele reprezentante ale României în Liga Campionilor) mai au însă câteva săptămâni până la marele «șoc» al partidei care le va pune față în față. Până la jumătatea turului, CSM București s-a dovedit echipa mai puternică. Trupa din Capitală are maxim de puncte (24) după opt partide disputate și s-a instalat pe prima poziție în clasament. De partea cealaltă, lovită puternic în toamnă de pandemia de Coronavirus, SCM Râmnicu Vâlcea nu s-a descurcat chiar atât de bine precum rivala din București, dar tot a reușit să bifeze șase victorii din șapte meciuri disputate. Înaintea jocurilor din etapa a noua, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor, cu 18 puncte (la patru puncte în urma băimărenelor de la Minaur, care au însă două meciuri în plus disputate față de vâlcence).
Revenind la derby-ul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, trebuie spus că acest joc se va disputa, conform programării făcută recent de către oficialii Federației Române de Handbal, în data de 18 februarie 2021. Partida va conta pentru etapa a X-a a Ligii Florilor și se va disputa în Sala «Sepsi Arena» din Sfântu Gheorghe. Jocul este programat cu începere de la ora 18.30, va fi transmis în direct de către televiziunea publică și va fi ultimul care va avea loc în cadrul etapei a X-a. Meciul va fi unul deosebit de important pentru ambele formații, un astfel de duel putând decide chiar «destinația» spre care se va îndrepta titlul de campioană în acest sezon. Din fericire, partida este programată la o dată la care ambele formații nu vor mai avea de susținut jocuri extrem de solicitante (fizic și psihologic) în grupele Ligii Campionilor.
Până la derby-ul de la Sfântu Gheorghe, atât Vâlcea, cât și Bucureștiul vor mai avea de susținut câte un joc în campionatul intern, în cadrul etapei a IX-a, în Sala Polivalentă din Capitală. SCM va evolua marți, 2 februarie, cu începere de la ora 13.15, în fața grupării prahovene Activ Ploiești. CSM București va juca tot marți, 2 februarie, dar cu începere de la ora 18.30. Trupa din Capitală va avea de înfruntat un adversar mai dificil, care evoluează în cupele europene, Dunărea Brăila (grupare pe care SCM Râmnicu Vâlcea a învins-o, zilele trecute, la capătul unui joc foarte echilibrat).
Sursă foto: Arhivă