S-a schimbat prefectul!


• este vorba de încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Vaslui de către Popica Eduard-Andrei

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 13 noiembrie, s-a aflat, printre altele, și un proiect de hotărâre privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. În prima parte a ședinței s-a discutat despre aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024. Apoi, s-a făcut o informare privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor, dar și o informare privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral din 10 noiembrie.
Ultimul proiect de hotărâre din ședința de ieri a Guvernului Orban a vizat, așa cum arătam mai sus, eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. Deși se așteptau schimbări în mai multe județe, înclusiv Vâlcea, s-a luat doar o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Vaslui de către Popica Eduard-Andrei.