Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 octombrie 2020

S-a făcut dreptate: Nu se face nicio stație de deșeuri în mijlocul satului Bogdănești!


Directorul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Vâlcea, Alin Voicescu, a fost ferm pe poziție și nu a cedat niciun moment. În urma ultimei întruniri cu reprezentanții instituțiilor cu factor de decizie, ce a avut loc vineri, 6 noiembrie, s-a decis: nu se face nicio stație de depozitat deșeurile în mijlocul satului Bogdănești – comuna Bujoreni.

„Am deschis ședința, am prezentat participanților proiectul și punctele de vedere ale reprezentanților instituțiilor cu factor de decizie. Instalația este omologată, are avize, îndeplinește, din punct de vedere tehnic, tot ce trebuie, dar locația nu este corespunzătoare. Un  Nu! clar locației. Trebuie să-și găsească un alt amplasament, fără case, fără școli…Felicit, pe această cale, conducerea Direcției de Sănătate Publică Vâlcea care a dat dovadă de profesionalism. Și-a exprimat punctul de vedere după ce s-a deplasat la fața locului. Clar nu reprezintă o locație pentru a-ți desfășura activitatea în domeniul deșeurilor. Acum, sincer să fiu, nu știu ce așteaptă Garda de Mediu. Ei ar fi vrut, din câte am înțeles, ca firma să dea drumul activității și abia apoi să vadă ce și cum…Au spus că nu le-am spus la dispoziție proiectul, lucru neadevărat. Concluzi finală este aceea că nu se va face nicio stație de depozitat gunoiul în mijlocul satului Bogdănești”, a declarat, pentru ziarul nostru, Alin Voicescu, director APM Vâlcea.

Primarul comunei Bujoreni, Alexandru Roșu, a ținut să precizeze că, inițial când și-a dat avizul, nu a înțeles concret despre ce locație este vorba. La rândul lor, reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea nu au înțeles prea bine situația, punctul lor de vedere referitor la temă fiind confuz. Aceștia solicitau un certificat de urbanism, document ce nu este necesar în cazul unei platforme mobile. Într-un final, felicităm și noi conducerea APM Vâlcea care și-a păstrat de la bun început punctul de vedere, nu a cedat nicio clipă și a analizat situația de la fața locului, nu din birou.

Etichete: , ,

Un răspuns “S-a făcut dreptate: Nu se face nicio stație de deșeuri în mijlocul satului Bogdănești!”

  1. mesea mihaela
    6 noiembrie 2015 din 18:14

    aloooo! !!!!!Nu mai politizati știrile! Decizia de emitere a autorizației exista din data de 19.10.2015 când în cadrul CAD s-a aprobat aceasta activitate de colectare, tratare,recuperare și depozitare deseurilor menajere municipale!!!Aceasta dreptate am făcut o noi oamenii așa cum fac dreptate și cei din strada !!!

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate