Romsilva, instituție condusă de vâlceanul Mihăilescu, a marcat Ziua Europeană a Parcurilor


Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată, vinerea trecută, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor naturale protejate, organizat la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului din comuna Greci, județul Tulcea.
La cea de-a XVI-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat directorul general al Romsilva – Gheorghe Mihăilescu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Adi Croitoru, prefectul județului Tulcea Lucian Furdui, președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Vasile Cristea, reprezentanți ai autorităților locale, directori ai parcurilor naționale și naturale, precum și numeroși specialiști în arii naturale protejate.
Ziua Europeană a Parcurilor a avut ca temă în acest an „Comorile noastre naturale”, pentru a sublinia importanța conservării biodiversității și a protejării patrimoniului natural. Evenimentul a inclus o sesiune de comunicări științifice susținute de specialiști în arii naturale protejate, dar și o expoziție a parcurilor naționale și naturale cu produse tradiționale ale comunităților locale din zona ariilor naturale protejate administrate.

Despre Ziua Europeană a Parcurilor

Marcată în fiecare an pe 24 mai, Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la inițiativa Federației Europene a Parcurilor „EUROPARC”, la nouă decenii de la înființarea primului parc național din Europa, în Suedia, la 24 mai 1909. România are o tradiție bogată în protejarea patrimoniului natural și administrarea parcurilor, în 1935 fiind înființat Parcul Național Retezat. În prezent, în România există 29 de parcuri naționale și naturale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, instituție condusă de vâlceanul Gheorghe Mihăilescu, este cel mai mare administrator de arii naturale protejate din România. Romsilva adminis­trează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.
Biroul de Presă al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva