„RMN-ul e-n licitație națională. Trebuie urmărită licitația”


• declară managerul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran
Vâlcenii așteaptă cu nerăbdare dotarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu un RMN, dar mai e ceva timp de așteptat, deoarece achiziționarea nu depinde de administrația locală.
„Achiziționarea unui RMN nu ține de noi. Licitația se derulează la nivel național, de Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, fapt pentru care trebuie urmărit site-ul ministerului. Oricum, am fost incluși în cele 20 de spitale luate în calcul cu câte un RMN”, a declarat managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran.

„Sprijinul adevărat vine din partea CJ Vâlcea”

Așa cum aminteam într-un articol anterior, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a primit, recent, aparatură medicală de 7 milioane lei: 66,3 milioane lei provenind de la Ministerul Sănătății și 700.000 lei de la Consiliul Județean Vâlcea.
„Aparatura medicală de 7 milioane lei a fost amenajată pe secții. Mulțumesc, în primul rând, președintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu. Sprijinul adevărat vine din partea CJ Vâlcea. Spitalul Județean a fost dotat cu trei aparate pentru Radiologie, aparatură pentru Ortopedie, laparoscop, mese, lămpi, monitoare”, a declarat managerul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran.
Reamintim că, anual, din bugetul propriu al spitalului județean, a fost achiziționată aparatură medicală în valoare de 1 milion lei.