Reparații la posturile de poliție și… așteptarea fondurilor UE


Șeful Poliției vâlcene, scm. Cosmin Iana (foto), susține că, anul trecut, în urma alocării a 200.000 lei, au fost efectuate reparații la cinci posturi de poliţie de pe raza comunelor Olanu, Oteşani, Runcu, Şuşani şi Vaideeni. Pentru efectuarea acestor lucrări a fost iniţiată procedura de achiziţie prin SEAP, fiind încheiat un contract de lucrări în valoare de 165.873,42 lei. În urma desfăşurării procedurii de achiziţie, au mai rămas 34.126,58 lei, bani folosiți pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii curente la Secţia de Poliţie Rurală Lăpuşata.
S-au alocat 83.000 lei pentru efectuarea de reparaţii curente, constând în amenajarea de birouri cu instalaţiile aferente, pentru polițiștii din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale. Au mai fost efectuate reparaţii curente la următoarele imobile: posturile de Poliţie Amărăşti, Goleşti, Milcoiu şi Stoileşti, Secţia de Poliţie Rurală Zătreni, Poliţia oraş Brezoi şi Poliţia oraş Băile Govora. De asemenea, s-au alocat 22.000 lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii curente la spaţiile Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv.
În prezent, există două proiecte în stadiul de evaluare pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru sediile poliţiilor municipiului Râmnicu Vâlcea şi Băile Olăneşti. Au fost formulate deja cereri de finanţare în cadrul Proiectului POR 2014 – 2020 Sud-Vest Oltenia pentru modernizare în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirilor celor două subunităţi de poliţie amintite.