„Regret decizia de scindare a Grădiniței Nord 1 de liceu. Erau ca și ai noștri”


• declară Paula Fârtățescu, directorul Liceului Sanitar „Antim Ivireanul”
Din toamnă, grădinițele au liber să aleagă: rămân sub coordonarea unui liceu sau obțin personalitate juridică. Câteva grădinițe deja s-au decis și aleg cea de-a doua variantă, printre acestea aflându-se și Grădinița cu Program Prelungit Nord 1, cea care ține, în acest moment, de Liceul Sanitar. Am luat legătura cu directoarea liceului, Paula Fârtățescu, pentru a afla cine a decis scindarea și care este punctul ei de vedere.
Niciodată nu am fi apelat la această decizie de scindare. I-am primit pe cei de la grădiniță cu brațele deschise. În plus, am investit foarte mult în unitatea preșcolară. Dorința de scindare nu a fost a noastră. Pot spune că nici măcar a coordonatorului de grădiniță cu care am vorbit și a fost surprins de decizie. Se pare că alți colegi, alți angajați ai grădiniței vor acest lucru. Nu-i pot obliga să rămână cu noi, chiar dacă, acum, unii nu-și dau seama de greutățile financiare de care se vor lovi. Ce ne-a interesat pe noi, mai departe, decizia fiind luată, ce se va întâmpla cu clasele step by step care-și desfășoară acolo activitatea? Din lipsă de spațiu la liceu, nu-i putem aduce aici. Am vorbit cu domnul primar Mircia Gutău care mi-a răspuns că va crea spațiu adecvat în internatul liceului. În caz că investiția nu va fi gata la 1 septembrie, cele două clase rămân la grădiniță, aceasta fiind sub administrarea Primăriei. Mie, una, mi-a părut rău când am auzit ce se vrea. Repet, erau ca și ai noștri”, a declarat, pentru ziarul nostru, directoarea Paula Fârtățescu.
Se zvonește că, la baza decizie, s-ar afla dorința anumitor cadre didactice din grădiniță de a se înscrie la concursul pentru postul de director. Menționăm și că actuala conducere a investit, în ultima vreme, 100 de milioane lei pentru a înființa un oficiu și mai avea de gând să realizeze anumite lucrări. Se oprește, însă, aici.