Razie de amploare la Horezu


• 50 de polițiști au «scotocit» orașul și au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei

Prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții IPJ Vâlcea se face cunoscut faptul că, joia trecută, în intervalul orar 09.00 – 12.00, polițiștii din Horezu au organizat, pe raza orașului, o acțiune de tip «razie» de mare amploare. Au participat 50 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști, arme, explozivi și substanțe periculoase și intervenție rapidă.
„În doar trei ore, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contra­ven­ționale, în valoare de peste 30.000 de lei, au constatat o infrac­țiune pe linie rutieră, au reținut 14 certificate de înma­tri­culare și un permis de conducere. Acțiunea a avut ca scop creș­terea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și com­ba­terea faptelor de natură penală și contravențională, acțio­nându-se pe toate liniile de muncă ale poliției, pe raza orașului Horezu”, se arată în comunicatul la care am făcut referire.

Ce s-a descoperit în timpul controalelor?

În același material de presă se mai amintește că polițiștii au legitimat 526 de persoane, au verificat 427 de autovehicule și au controlat zece agenți economici. De asemenea, este prezentată o detaliere precisă a modului în care au fost încadrate cele 116 sancțiuni contravenționale, detaliere pe care o prezentăm fidel în rândurile de mai jos:
• o sută de sancțiuni privind circulația pe drumurile publice;
• patru sancțiuni privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, fiind depistați conducători auto care au utilizat incorect diagramele tahografice pentru transport de marfă;
• patru sancțiuni privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, fiind depistați conducători auto care au permis îmbarcarea în mijlocul de transport din altă localitate decât cea autorizată, transport peste capacitatea autorizată și fără a pune în funcțiune aparatul de taxat. De asemenea, a fost retras un atestat taxi. Constatările pe această linie au fost făcute de către polițiștii Serviciului Rutier, care au acționat în cadrul raziei alături de polițiștii rutieri din orașul Horezu;
• trei sancțiuni privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind depistați vânzători care au comercializat marfă fără a elibera bon fiscal;
• două sancțiuni privind normele metodologice referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, fiind depistate două societăți comerciale care nu erau asigurate cu sisteme de securitate prevăzute de lege;
• două sancțiuni privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto;
• o sancțiune privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind depistat un agent economic care comercializa produse cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, polițiștii au confiscat produse alimentare, în valoare de 270 de lei.
Totodată, polițiștii au retras 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și au reținut un permis de conducere.

În tot acest iureș, un șofer mort de beat a căzut în «plasa» oamenilor legii

De-a lungul celor trei ore de ample verificări, oamenii legii au avut posibilitatea să constate, încă o dată, inconștiența de-a dreptul crasă a unora dintre șoferii vâlceni. Astfel, atunci când au verificat unul dintre participanții la trafic cu aparatul etilotest, instrumentul de măsurare a indicat, nici mai mult, nici mai puțin, decât 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă că șoferul avea o stare foarte apropiată de cea a beției. Întâmplarea cu pricina s-a produs pe DJ 665 din oraș, șoferul identificat fiind un bărbat cu vârsta de 52 de ani și domiciliul în comuna Vaideeni.
Pentru comiterea acestei fapte, una destul de gravă, pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal. Acum, imprundentul conducător auto din Vaideeni urmează să răspundă în fața instanței, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Posting....