Râmnicu Vâlcea, gazda concursului „Orășelul Copiilor Sănătoși”• 40 de voluntari au fost alături de cei mici
Duminică, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, alături de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Asociația Exploratori pentru Viitor, Cabinet Medical doctor Udrea Carmen și SC Sano-Vita, a organizat acțiunea intitulată „Orășelul Copiilor Sănătoși!”. Eveni­men­tul s-a desfășurat în Parcul „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea.
Startul distracției celor mici s-a dat de la ora 10.00, atunci când peste 500 de copii, însoțiți de părinți și bunici, s-au prezentat la standurile care îi așteptau cu toate informațiile necesare înaintea demarării activităților sportive. Ei au fost martorii demonstrațiilor practice despre ceea ce înseamnă aerul, apa, nutriția, exercițiul fizic, soarele, temperatura, odihna, dar și echilibrul mental și cel spiritual. Pasionații de pictură sau origami au putut să-și dezvolte abilitățile în compania celor care le-au pus la dispoziție toate materialele necesare pentru practicarea acestui hobby.
De departe, cel mai gustat moment a fost startul concursului de ciclism și role. Acesta a beneficiat de participarea a jumătate dintre micuții prezenți la eveniment. Mai trebuie amintit faptul că, pentru ca această acțiune să se poată desfășura în parametrii doriți de organizatori, la eveniment au fost angrenați peste 40 de voluntari. Pe lângă toți aceștia, în preajma concurenților a stat și doctorul Rodica Jianu, care a asigurat asistența medicală atât de necesară în astfel de situații. Ar mai fi de remarcat faptul că printre voluntarii prezenți s-a numărat și Janet Namfukwe din Zambia. Acesta este voluntar în Râmnicu Vâlcea pentru un an de zile, alături de alți tineri din Europa și Africa.