Râmniceni, nu uitați: sâmbătă, sunteți invitați să reciclați


• tichete cadou pentru cei care predau deșeuri electrice
După cum v-am informat într-unul dintre numerele anterioare ale cotidianului nostru, Primăria Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), organizează, pe 17 noiembrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.
Sâmbătă, între orele 10.00 – 16.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic). Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă. Toți cei care vor preda minim 10 kilograme de deșeuri electrice sau 5 kilograme de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.
Acest program național, intitulat „România Reciclează”, își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.