Rămas bun, prof. univ. dr. Ioan Ștefănescu


UP-DATE: Înmormântarea celui care a fost prof. univ. dr. Ion Ștefănescu va avea loc sâmbătă, 27 iulie, ora 12.00, la Cimitirul „Sfântul Ioan” din Râmnicu Vâlcea!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Anunțăm cu regret trecerea în neființă a prof. dr. Ioan Ștefănescu. S-a stins din viață lăsând în urma sa o moștenire importantă pentru meleagurile vâlcene.
Personalitate a mediului academic românesc, de-a lungul carierei a îmbinat cu real succes cariera științifică cu cea didactică, conducând la realizări științifice de marcă ce au situat orașul nostru pe harta Europeană a centrelor de cercetare de vârf, prin poziția de nișă pe care Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, aflat sub conducerea sa mai bine de 20 de ani, a avut-o în domeniul energiei și mediului.
A trăit cu convingerea că cea mai bună alegere pentru un om puternic este să dăruiască dezinteresat și și-a călăuzit profesia după motto-ul „O muncă asiduă, îndreptată către tot ceea ce este novator și de folos societății, asigură întotdeauna succesul”.
Îl vom păstra viu în amintirea noastră prin „poveștile de succes” pe care le-a zămislit și prin oamenii pe care i-a format.
Dumnezeu să-l odihnească, să-l așeze de-a dreapta Sa, iar noi să-l pomenim și să îi păstrăm, vie și neștearsă, amintirea.

Tristețea se așterne apăsător peste un sentiment de neputință. Momentul tragediei este ca un vis urât din care dorești să te trezești. Iar când crezi că totul a fost doar un vis, constați cu repeziciune, că te confrunți cu aceeași nemiloasă și cruntă veste.
Prof. univ. dr. Ioan Ștefănescu a fost un exemplu de biruitor în viață, cu dragostea și dăruirea pentru cercetare și oameni, în același timp. Inima lui bună a încetat să mai bată, iar sufletul său nobil s-a ridicat la cer.
Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să-l răsplătească din plin acolo Sus, de-a dreapta Sa.
Celor care rămân, familie, rude, prieteni, să le dea Domnul mângâiere și putere!
• Curierul de Vâlcea

Sunt oameni care, prin performanţele lor profesionale, prin succesele înregistrate şi prin ceea ce lasă în urma lor pun un oraş pe orice hartă, nu doar a ţării, ci chiar a lumii. Un astfel de OM a fost prof. univ. dr. Ioan Ştefănescu, somitate ştiinţifică de renume incontestabil, cel căruia i se datorează existenţa la Râmnicu Vâlcea a unuia din cele mai prestigioase institute de cercetare româneşti.
Din păcate, cel care a adus VIITORUL la doi paşi de Râmnicu Vâlcea ţine acum de TRECUTUL comunităţii locale. Cu mare tristeţe, am aflat de încetarea din viaţă a omului de ştiinţă şi a Cetăţeanului de Onoare Ioan Ştefănescu, a cărui plecare sărăceşte deopotrivă comunitatea ştiinţifică a României şi pe cea locală a Râmnicului.
Administraţia locală a municipiului Râmnicu Vâlcea este alături de familia sa în această cumplită încercare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace !
• Mircia Gutău, Primarul municipiului

Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea deplânge adânc subita trecere în neființă a prof. univ. dr. Ioan Ștefănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE VÂLCEA
aduce un pios omagiu şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate de pierderea celui care a fost
prof. univ. dr. IOAN ŞTEFĂNESCU,
remarcabil profesionist, apreciat pentru întreaga sa activitate ştiinţifică, de cercetare şi inovare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Consternaţi de vestea stingerii din viaţă a
prof. dr. IOAN ŞTEFĂNESCU,
transmitem şi pe această cale compasiunea noastră şi suntem alături de familia greu încercată.
Dumnezeu să-l ierte!
Familia Gheorghe Gogîrnoiu