PSD refuză redeschiderea Spitalului Bălcești


În urma apariției în mass-media județului Vâlcea a unui material transmis de către Spitalul Județean de Urgență Vâlcea prin care se încearcă manipularea opiniei publice în sensul de a da vina pe administrația publică locală din Bălcești pentru preconizatul eșec al redeschiderii unei unități spitalicești în zonă, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice: „Atenționăm SJU că sănătatea nu are culoare politică! Materialul transmis de SJU Vâlcea la care facem referire este unul mincinos, în care sunt prezentate jumătăți de adevăr, cu scopul de a manipula opinia publică. Pe această cale, facem un apel public la reprezentanții SJU Vâlcea de nu se transforma în instrumentul de propagandă politică a conducerii Consiliului Județean. Considerăm că SJU ar trebui să își îndrepte atenția mai mult asupra creșterii calității serviciilor medicale oferite vâlcenilor și mai puțin asupra luptelor politice din județul Vâlcea. Comisia înființată de către Consiliul Județean cu scopul de a găsi soluții pentru reînființarea spitalului din Bălcești «a gândit» un an, sarcini pe care Primăria Bălcești ar trebui să le implementeze într-o lună. Acest mod de lucru demonstrează rea-voință din partea «Comisiei Bălcești» și reprezintă o încercare jalnică de a pasa responsabilitatea eșecului preconizat privind redeschiderea unei unități spitalicești în Bălcești”.
„Primăria Bălcești a solicitat CJ Vâlcea și «Comisiei Bălcești», prin adrese succesive, încă de la jumătatea anului 2018, să i se comunice concluziile acestei comisii și măsurile administrative pe care Primăria trebuie să le implementeze în vederea redeschiderii unei unități spitalicești în localitate. În ciuda acestei corespondențe, SJU Vâlcea a transmis Primăriei Bălcești abia în februarie 2019, cu termen de finalizare 31.03.2019, măsurile pe care ar trebui să le implementeze în vederea renovării/recondiționării spațiului pe care primăria îl va pune la dispoziție. În două luni nu se pot realiza nici măcar documentele de proiectare a spațiilor. Reamintim că CJ Vâlcea nu a fost în stare să implementeze în 3 ani, proiectele moștenite de la conducerea liberală a Consiliului Județean Vâlcea. Președintele PSD cu «școala la barieră» nu își respectă nici singura promisiune electorală În ciuda faptului că «redeschiderea spitalului din Bălcești» a fost singura promisiune electorală a PSD Vâlcea, nu a manifestat niciodată intenția reală de a ajuta cu fonduri administrația publică locală din Bălcești în vederea renovării/recondiționării spațiului, astfel încât acesta să corespundă normelor legale în vigoare. În schimb, Constantin Rădulescu a considerat că mobilarea propriului birou cu suma de aproximativ 100.000 de euro, achiziționarea unei drone sau sponsorizarea unor cluburi de fotbal din județ sunt investiții mai importante decât redeschiderea unei unități spitalicești în Bălcești. Vâlcenii din zona Bălcești trebuie să cunoască faptul că imaginea și confortul domnului Constantin Rădulescu sunt mai importante decât sănătatea lor”.
Având în vedere toate documentele oficiale care atestă interesul și implicarea constante ale administrației publice din Bălcești în vederea redeschiderii unei unități spitalicești în localitate, ținând cont de istoria din ultimii trei ani în care reprezentanții PSD de la nivel local și județean au pus bețe în roate acestui demers, precum și a rea-voinței demonstrată de «Comisia ”Bălcești», deputatul Buican consideră că un eventual eșec al redeschiderii unei unități spitalicești în orașul Bălcești este exclusiv din vina reprezentanților PSD, în special a lui Constantin Rădulescu.