Protestul judecătorilor continuă, instanțele sunt blocate!


Ieri dimineață, timp de mai bine de-o oră, zeci de magistrați de la Tribunalul Vâlcea au protestat în fața instituției. Nemulțumirile acestora sunt legate de chestiuni financiare, respectiv veniturile prea mici, după cum susțin, pe care le obțin ca urmare a exercitării profesiei de judecător. Iată cum sună punctul de vedere al Tribunalului Vâlcea, semnat de Adrian Gheorghiță: „În conformitate cu dispozițiile articolului 17 alineatul 2 din Regulamentul de Ordine Interioară, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, a fost convocată Adunarea generală a judecătorilor, pentru a se discuta continuarea, suspendarea, modificarea sau întreruperea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 3 din 9 septembrie 2016 a Adunării generale a judecătorilor. În baza dispozițiilor articolului 17 alineatul 13 din Regulamentul de ordine interioară a instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, cu majoritatea hotărăște:
Art. 1 Continuarea protestului în forma adoptată prin Hotărârea nr. 3 din 9 septembrie 2016 a Adunării generale a judecătorilor
Art. 2 Suspendarea procedurii de regularizarea a cererilor, de comunicare a acestora și de stabilire a primului termen de judecată, prevăzută de articolele 200-201 Cod procedură civilă, cu excepția cauzelor urgente stabilite prin Hotărârea nr. 3 din 9 septembrie 2016, pe întreaga perioadă a protestului, începând cu data de 5 octombrie 2016”.

Posting....