Proiecte și strategii de dezvoltare a județului, în linie dreaptă


La finele săptămânii trecute, Consiliul Județean Vâlcea a fost gazda unui eveniment important, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Scopul întâlnirii l-a reprezentat consultarea membrilor Grupului de lucru județean pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională și a portofoliului de proiecte aferent perioadei 2021-2027.
S-au dezbătut subiecte ce țin de documentele elaborate până în prezent, respectiv, analiza socio-economică și analiza SWOT; propunerile privind Strategia de dezvoltare a regiunii noastre, precum și portofoliul de proiecte propuse pentru perioada de programare 2021 – 2027.
Numai în prezent, în județul Vâlcea, sunt în curs de implementare șapte proiecte care vizează: extinderea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea; modernizarea a trei drumuri județene; reabilitarea a două centre de servicii sociale din subordinea DGASPC Vâlcea și reabilitarea Muzeului Memorial N. Bălcescu, investiții care însumează aproximativ 79 milioane euro. Toate aceste proiecte, realizate cu bani europeni, au avut un impact major asupra dezvoltării socio-economice a județului Vâlcea.