Proiect umanitar: „O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea”


Fundația Comunitară Vâlcea a demarat proiectul „O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea” ce vizează dotarea Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ în vederea prevenirii supra-încărcării sistemului medical și lipsei de resurse în contextul pandemiei de COVID-19.
La două săptămâni de la începerea strângerii de fonduri pentru dotarea secțiilor Boli Infecțioase, UPU și Terapie Intensivă ale Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ, s-au strâns în conturi peste 69.000 de lei de la peste 220 de donatori individuali. Campania a avut, însă, impact din primele ore, în prima zi de la demarare fiind deja strânși peste 4.500 de lei. Alături de Fundația Comunitară Vâlcea și partenerii lor, Asociaţia Prietenii Spitalului Vâlcea, s-au alăturat numeroși donatori locali: BOROMIR, Nurvil Volkswagen, Europan Prod, Farmacia George, Asociația Fii om, Asociația Avangarde, SC Rapid Complex SRL, TRUSTUL 3 CONSTRUCȚII SA, Autoro. Cea mai consistentă donație, în valoare de 97.000 de lei, a fost făcută de BRD prin fondul de urgență gestionat de ARC – Asociația pentru Relații Comunitare în data de 20 martie 2020.
În aceeași zi, a fost făcută și prima donație către Spitalul Județean Vâlcea și Spitalul Mihăești în valoare de aproximativ 42.000 de lei ce a constat în echipamente de protecție pentru personalul medical din prima linie (mănuși de unică folosință, combinezoane impermeabile, ochelari de protecție, capeline, botoși) și aparatură medicală. În total, echipamente în valoare de 80.900 de lei au fost donate către Ambulanţă, Spitalul Judeţean şi spitalele din Mihăeşti, Drăgăşani, Horezu şi Drăgoesti.
„Ne bucură și ne onorează încrederea donatorilor. Avem lansate mai multe comenzi care vor fi livrate în zilele ce urmează și căutăm oferte pentru noi achiziții. Prioritățile sunt măștile chirurgicale şi profesionale, combinezoanele impermeabile și dezinfectanții. Totul pentru a proteja personalul medical din prima linie”, a declarat Oana Mesea, director executiv Fundația Comunitară Vâlcea.

Despre Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea funcționează ca un liant în comunitate, prin sprijinirea nevoilor locale, inițiază și menține legătura între donatori și cauze. Misiunea ei este de a consolida relațiile între ONG-uri, grupuri de inițiativă, companii și persoane fizice în vederea dezvoltării județului Vâlcea. Aproximativ 370.000 de persoane din mediul urban și rural pot beneficia de sprijinul, activitățile și inițiativele Fundației Comunitare.

Despre Asociația Prietenii Spitalului Vâlcea

Asociația Prietenii Spitalului Vâlcea s-a înființat în luna septembrie a anului 2015, fiind singura de acest fel din județul Vâlcea. Își propune să realizeze un mediu mai prietenos pentru pacienți și pentru aparținători, cât și pentru personalul medical din instituțiile spitalicești de pe teritoriul județului Vâlcea. Prin demersurile membrilor, vâlcenii sunt făcuți să conștientizeze că spitalul este o instituție de interes comunitar, căruia ne adresăm fiecare dintre noi la nevoie, și care, la rândul lui, are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.
• Biroul de Presă al Fundației Comunitare Vâlcea