Profesorul Buican susține că ȘCOLILE VOR FI REDESCHISE ÎN FEBRUARIE


Guvernul a transmis că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie 2021. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt în privinţa evoluţiei pandemiei de COVID-19 în România, e aproape clar că şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie.
„Decizia se va lua pe 2 februarie. Ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte Iohannis când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat deputatul Cristian Buican. În opinia acestuia, cadru didactic „la bază”, este importantă redeschiderea şcolilor, dar acest lucru depinde şi de gradul de conformare la măsurile dispuse de autorităţi.
„Guvernul vrea să deschidă şcolile pe 8 februarie, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a mai spus Buican. În context, treptat, restricţiile impuse în privinţa activităţilor economice vor fi relaxate.

Posting....