Prinși încercând să vândă, ilegal, 700 de petarde


În data de 28 decembrie, în jurul orelor 10.45, doi cetățeni de 23, respectiv 24 de ani, ambii din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea,  au fost depistaţi de jandarmi în apropiere de halta Slăviteşti din localitatea Şirineasa, jud. Vâlcea, având asupra lor un număr de 570 de petarde şi pocnitori pe care le ofereau spre vânzare trecătorilor, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Celor doi bărbaţi jandarmii le-au întocmit dosare conţinând acte premergătoare de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit. a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, persoanele menţionate anterior riscând pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 luni şi 1 an sau amendă.

Obiectele interzise de lege (570 de petarde şi pocnitori) au fost confiscate şi predate lucrătorilor de poliţie  (Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Vâlcea) pentru continuarea cercetărilor, urmând ca acestea să fie distruse în locurile special amenajate.

Jandarmii vâlceni, aflaţi în misiune  pe linia respectării regulilor de comercializare a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, au depistat în zona centrală din oraşul Drăgăşani, în jurul orelor 13.30 un bărbat de 24 de ani în timp ce comercializa 150 de petarde fără a deţine autorizaţie în acest sens.Tânărului i-au fost întocmit dosar conţinând acte premergătoare de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit. a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acesta riscând pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 luni şi 1 an sau amendă. Obiectele interzise de lege (150 de petarde) au fost confiscate şi predate lucrătorilor de poliţie  din cadrul şi Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Vâlcea pentru continuarea cercetărilor, urmând ca acestea să fie distruse în locurile special amenajate.