Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

Primarul Curelaru nu-și pierde speranța… „Până la finele lunii martie, aflăm cum stăm cu «sănătatea» în Bălcești”


Soarta Spitalului din Bălcești este încă incertă. În urmă cu vreo două săptămâni de zile, primarul orașului, Ion Curelaru, a trimis un memoriu ministrului Sănătății, solicitând redarea în funcțiune a spitalului sau înființarea unui centru medical permanent. „Mi s-a spus, în acel moment, că voi primi un răspuns la finele acestei luni sau începutul lui aprilie. Mai sunt 15 zile și nu avem decât să așteptăm”, a declarat, pentru ziarul nostru, edilul din Bălcești.
Până când se va stabili dacă se va face sau nu un centru medical în oraș, bolnavii sunt nevoiți să parcurgă, lunar, 100 de kilometri până la Spitalul Județean de Urgență, pentru procurarea tratamentului. Vorbim de oameni vârstnici, mulți trecuți de 70 de ani, cu boli cronice. Autoritățile locale au tot încercat obținerea aprobării pentru redeschiderea unității medicale, mai ales că populația este îmbătrânită, iar drumurile până la cele mai apropiate spitale nu sunt deloc ușoare. S-au lovit, însă, de dezinteresul guvernanților.
Reamintim că, în anul 2011, prin ordinul de ministru al Sănătății, Attila Cseke, Spitalul din Bălcești a fost închis. Era perioada când „s-a lovit” la greu în sănătate, dorindu-se a se face economie, spunându-se, pe atunci, că unitatea medicală vâlceană nu dă randamentul dorit. S-a întâmplat ca imediat după închiderea spitalului un om să moară, purtat pe drumuri, neștiindu-se că unitatea avea lacătul pus pe ușă. N-a contat nimic, nici un argument referitor la existența unui spital în zonă. În prezent, chiar și medicii de familie din zonă susțin cauza primarului Curelaru și a localnicilor: este nevoie de un spital în Bălcești. Spitalul din Bălcești a fost închis după o activitate de 100 de ani. Acum, se așteaptă un răspuns din partea factorilor de decizie din sănătate.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines