Primarii vâlceni încă speră să nu piardă banii lui Dragnea pentru drumuri


După cum vă informam și în edițiile anterioare, noua majoritate conturată în Consiliul Județean și-a impus punctul de vedere privind banii pentru drumuri primiți de la Ministerul Dezvoltării. În fapt, prin respingerea proiectului de  repartizare pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 11.592 de lei, destinată finanţării şi modernizării drumurilor judeţene şi comunale pentru anul 2014, ACL a pus direct în pericol toate primăriile care s-ar putea să nu mai primească nici un leu dacă acțiunea în instanță a prefectului Cornoiu se va solda cu succes. Din „teritoriu”, însă, speranțele edililor sunt încă intacte pentru acești bani!

Nicolae Voicescu (PSD) primar Fârtățești.

„Stați liniștiți că n-avem cum să pierdem banii aceștia. Vă dau scris că nu-i pierdem! Mai e timp, o lună și jumătate să îndreptăm eroarea… Mai sunt și alegerile, ehe, câte nu se schimbă! Nu trebuie să se teamă nimeni că Vâlcea va pierde acei bani, mai ales primarii. În astfel de cazuri, lucrurile au o cu totul altă viteză, plus că e vorba de formalități, adică transferul de niște fonduri în conturi, devreme ce lucrările sunt deja executate”.

Toma Peștereanu (PSD), primar Costești:

„Buican e principalul vinovat pentru situația creată! Și-a dovedit încă o dată valoarea umană și dimensiunea politică luând banii tuturor primarilor. Am fost prezent la acea mascaradă și nu mi-a venit să cred cum și ce s-a putut vota atunci. Trebuia să se gândească fiecare din acei consilieri când au ridicat mâinile la ordin, să se gândească la câți oameni au de suferit de pe urma acestei răzbunări și dacă are rost să hrănească orgoliul unui singur individ cu atâta și atâtea sacrificii. Eu nu vreau să cred că vom pierde banii, pentru ca va fi o tragedie adevărată!”

Dan Săraru (PNL), primar Șirineasa:

„Trebuie să recunosc că nu sunt familiarizat cu sistemul, adică nu știu cât de repede și eficient se mia poate mișca justiția în acest gen de cazuri. Eu, unul, nu cred că se mai pot pierde acești bani, indiferent de ce alianțe și strategii se fac prin Consiliu. Ca primar de țară vreau să transmit un singur mesaj, cred eu comun tuturor colegilor din teritoriu: pe noi ne interesează banii pentru nevoile extraordinar de mari ale comunităților, nu combinațiile lor de la centru.
Atât, să dea drumul mai repede, când pot, la bani ca alianțe și manevre de-astea s-au tot făcut și tot se vor mai face și de-acum înainte, ideea e să se miște ceva și în teritoriu”.