Primăria Stănești abia mai are bani pentru salarii


Luna trecută, semnalam faptul că autoritățile locale din Stănești abia fac față cofinanțării unor proiecte. Cu toate creditele făcute pe la bănci, situația devine tot mai drastică. Stănești este una din localitățile în care, prin Administrarea Fondului pentru Mediu, au fost realizate sistemele de apă și canalizare. Primarii au acceptat să semneze contractele de finanțare și să implementeze aceste proiecte pentru că li s-a promis sprijin de la Consiliul Județean Vâlcea. Liberalii, susținătorii edilului Ionel Michiu (foto), susțin că nici până-n prezent nu s-a văzut vreun ajutor. Primarul Michiu, pentru a duce lucrurile mai departe, a atras fonduri europene, dar a făcut împrumuturi pe la bănci.
Pentru investiția de peste 6 milioane lei, autoritățile locale au contractat un credit de 2 milioane lei și, timp de un deceniu, plătesc în jur de 100 de mii de euro pe an. Este un efort incredibil!
Liberalii îi solicită președintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, să vină cu soluții de sprijine a comunității din Stănești și nu numai, referindu-se și la alte localități: Diculești, Stoenești și Fârtățești.