Primăria Câineni încă SE LUPTĂ CU GUNOAIELE!


Nu vrem să îi numim «gunoaie» pe cei care au aruncat mormane de resturi, deși, poate, ar merita! Nu despre asta este acest articol, ci despre faptul că o primărie precum cea din Câineni (care, periodic, alături de voluntari și de diferite organizații de mediu, desfășoară acțiuni de ecologizare pe teritoriul comunei) s-a trezit din nou cu foarte multe deșeuri. Din păcate, cazul nu este singular în județul Vâlcea, iar cei care trec pe Drumul Național 7, pe Valea Oltului, ar putea gândi că gunoaiele zac de multă vreme în acele locuri și că din nepăsarea autorităților locale nu sunt ridicate!
În zilele de 4, 5 și 6 aprilie 2022, administrația comunei condusă de primarul Ion Nicolae a fost nevoită să organizeze o nouă acțiune de ecologizare, finalizată, ca de obicei, cu multe sute de kilograme (probabil tone) de deșeuri colectate. Aceste ultime activități pentru strângerea gunoaielor de pe urma celor pe care nu vrem să îi numim «gunoaie» s-au desfășurat în satul Câinenii Mari, în punctele «La Olt» și «Valea Urii».
„Pentru conservarea și protecția mediului înconjurător, vă rugăm să întreprindeți măsuri de curățire permanentă a locurilor și spațiilor exterioare, aferente desfășurării activităților dumneavoastră, curățarea și decolmatarea șanțurilor de resturile vegetale, îndepărtarea materialului lemnos pentru a asigura scurgerea apelor. Vă aducem la cunoștință că buna gospodărire, păstrarea curățeniei, respectarea strictă a normelor de igienă, precum și înfrumusețarea comunei constituie o obligație permanentă a tuturor persoanelor fizice și juridice de pe raza unității administrativ teritoriale Câineni. Nerespectarea prevederilor impuse de legislația în vigoare este sancționată contravențional. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis viceprimarul comunei Câineni, Achim Daniel Sporiș, pe marginea acestui subiect.