Prim-ministrul FLORIN CÎȚU, întrevedere cu Banca Mondială


Marți, 13 iulie 2021, prim-ministrul Florin Cîțu nu s-a temut că ar putea avea o zi cu ghinion! Vâlceanul din fruntea Guvernului a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală. Banca Mondială a felicitat Guvernul României pentru creșterea economică așteptată în 2021, România fiind printre puținele țări în care contracția economică din 2020 ar urma să fie recuperată în 2021, în totalitate.
Premierul Florin Cîțu a prezentat, în cadrul întâlnirii, reformele pe care Guvernul și le asumă: reforma pensiilor, asigurarea sustenabilității fiscale și echitate în sistemul de pensii, reforma salarizării în sistemul public – unde premierul a subliniat că trebuie întărită legătura dintre salarizare și performanță. Totodată, vâlceanul din fruntea Guvernului a mulțumit Băncii Mondiale pentru cooperare și sprijin în realizarea reformelor, mai ales cele din domeniul social: educație și sănătate.

Economia verde, prioritate în PNRR

Prim-ministrul a anunțat că, în această perioadă, este și ministru interimar al Finanțelor. Din acest punct de vedere, cele mai importante reforme și obiective ale sale sunt: reforma companiilor de stat, modernizarea administrației fiscale, e-Facturare, dar și Banca Națională de Dezvoltare. Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar și pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Guvernului României