Premierul Tudose, la prima întâlnire de nivel înalt


Ziua Statelor Unite ale Ame­ricii a reprezentat un bun prilej pentru ca noul premier al Ro­mâniei, Mihai Tudose, să poarte o discuție în cadru oficial, la Palatul Victoria, cu Hans Klemm, ambasadorul acestei țări la Bu­curești. Întâlnirea celor doi ofi­ciali a reprezentat primul mo­ment în care noul premier a avut posibilitatea de a reprezenta Ro­mânia la nivel înalt.
Conform unui comunicat de presă transmis de către repre­zen­tanții Guvernului, prim-mi­nistrul Tudose a oferit asigurări, în timpul întâlnirii de lucru, în care a reiterat prietenia și spri­jinul pe care Guvernul României le are pentru Parteneriatul Stra­tegic cu SUA. De asemenea, Tudose a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a trans­mite un mesaj puternic. „Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre ţările noastre, relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei și că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat premierul Tudose.
De asemenea, discuțiile au vizat necesitatea consolidării rela­țiilor economice bilaterale, șeful Executivului și ambasa­dorul SUA fiind de acord că ni­velul acestora nu reflectă încă stadiul excepțional al relațiilor politico-militare. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-ameri­cană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a cres­cut, fapt ce se va reflecta și în încrederea investitorilor ame­ricani în economia românească.
În context, premierul Mihai Tudose va avea, în luna octom­brie, o întâlnire cu potențiali investitori americani în România, pregătită de Guvernul României împreună cu Ambasada SUA.

Posting....