PREMIERUL ORBAN intensifică relațiile româno-poloneze


Prin intermediul unui comunicat de presă, Biroul de comunicare al Guvernului României a anunțat că premierul Ludovic Orban a purtat vineri, 16 octombrie 2020, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki.
Cei doi înalți oficiali au salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic dintre România și Polonia și au reiterat disponibilitatea și dorința comune de a acționa, în continuare, pentru aprofundarea acesteia, în toate domeniile de interes reciproc. O atenție aparte va fi acordată interacțiunii și coordonării strânse din cadrul Uniunii Europene și NATO, respectiv al formatelor regionale de cooperare la care cele două state participă, cu precădere în anticiparea apropiatei reuniuni la vârf a Inițiativei celor Trei Mări.
În cadrul discuției, a fost evocată, de asemenea, perspectiva foarte bună oferită de viitoarea ședință comună de guvern româno-polonă, care va fi organizată de Polonia, de îndată ce condițiile epidemiologice o vor permite. Cu acel prilej, cei doi premieri vor agrea Planul de Acțiune pentru perioada 2021 – 2025, subsumat Parteneriatului Strategic bilateral.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al Guvernului României