Prefectul Marin instituie „Program de ecologizare în Vâlcea”


Zilele trecute, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin, a prezentat proiectul „Programului de ecologizare, salubrizare și curățenie în județul Vâlcea”, pentru perioada aprilie – noiembrie 2018. Programul are cinci componente: 1) Componenta educațională, cu trei paliere (educația școlară, componenta de conștientizare a populației și turiștilor, menținerea stării generale de curățenie în unitățile administrativ-teritoriale din județ; 2) Menținerea stării generale de curățenie în unitățile administrativ-teritoriale din județ; 3) Derularea de activități de salubrizare propriu-zise;4) „Ziua curățeniei în județ” ; 5) Plantare de arbori, în zone convenite cu UAT-uri și Direcția Silvică.
Fiecare dintre aceste componente are prevăzute activități concrete de punere în practică, calendarul lor urmând a fi definitivat în circa o săptămână și pe baza propunerilor venite din mai multe direcții.
„Județul nostru este fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase județe din țară, cu o componentă turistică de netăgăduit…Multitudinea obiectivelor turistice și generozitatea naturii presupune și o curățenie adecvată, atât a localităților, cât și a cursurilor de apă ca și a căilor de acces în și din județ. În luna aprilie, președintele Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, a organizat mai multe întâlniri pe această temă, urmărindu-se ca finalitate un mediu ambiant curat, care să completeze generozitatea cu care natura a înzestrat acest meleag binecuvântat”, a declarat prefectul Florian Marin.
Menționăm că proiectul a fost discutat și cu partenerii instituționalizați implicați: CJ Vâlcea, Inspectoratul Școlar Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea, ABA Olt, SEGA Olt, S.C. Hidroelectrica, Secția Drumuri Naționale Vâlcea, Garda de Mediu Vâlcea, Complexul Căi Ferate Râmnicu Vâlcea, primind girul ONG-urilor prezente la dezbatere.