Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Prefectul Marin instituie „Program de ecologizare în Vâlcea”


Advertisements

Zilele trecute, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin, a prezentat proiectul „Programului de ecologizare, salubrizare și curățenie în județul Vâlcea”, pentru perioada aprilie – noiembrie 2018. Programul are cinci componente: 1) Componenta educațională, cu trei paliere (educația școlară, componenta de conștientizare a populației și turiștilor, menținerea stării generale de curățenie în unitățile administrativ-teritoriale din județ; 2) Menținerea stării generale de curățenie în unitățile administrativ-teritoriale din județ; 3) Derularea de activități de salubrizare propriu-zise;4) „Ziua curățeniei în județ” ; 5) Plantare de arbori, în zone convenite cu UAT-uri și Direcția Silvică.
Fiecare dintre aceste componente are prevăzute activități concrete de punere în practică, calendarul lor urmând a fi definitivat în circa o săptămână și pe baza propunerilor venite din mai multe direcții.
„Județul nostru este fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase județe din țară, cu o componentă turistică de netăgăduit…Multitudinea obiectivelor turistice și generozitatea naturii presupune și o curățenie adecvată, atât a localităților, cât și a cursurilor de apă ca și a căilor de acces în și din județ. În luna aprilie, președintele Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, a organizat mai multe întâlniri pe această temă, urmărindu-se ca finalitate un mediu ambiant curat, care să completeze generozitatea cu care natura a înzestrat acest meleag binecuvântat”, a declarat prefectul Florian Marin.
Menționăm că proiectul a fost discutat și cu partenerii instituționalizați implicați: CJ Vâlcea, Inspectoratul Școlar Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea, ABA Olt, SEGA Olt, S.C. Hidroelectrica, Secția Drumuri Naționale Vâlcea, Garda de Mediu Vâlcea, Complexul Căi Ferate Râmnicu Vâlcea, primind girul ONG-urilor prezente la dezbatere.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate