Prăpăd într-o comună din Vâlcea! Au ars casa, trei garaje, mașina, porcul și barca


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați, în data de 14 mai 2020, la ora 05.02, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Grădiștea, satul Obislavu. Flăcările au cuprins o casă nelocuită, trei garaje, un autoturism și un adăpost de animale.
Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă (pe o suprafață de aproximativ 150 mp.) și s-a degradat etajul superior. Din cauza distanței mici existentă între imobile, incendiul s-a propagat și la anexele altui proprietar învecinat. În gospodăria acestuia au ars: structura a trei garaje în care erau depozitate mai multe bunuri de uz gospodăresc (o barcă pneumatică, un motofierăstrău, un autoturism, un adăpost de animale unde a murit un porc în greutate de circa 150 kg., un motocultor, mai multe mașini de găurit depozitate în interior, o ladă frigorifică și alte bunuri de uz gospodăresc).
Pentru lichidarea incendiului, au acționat trei echipaje de stingere cu autospeciale cu apă și spumă și încă un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul eventualelor victime. După aproape trei ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă incendiul. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică a locuinței.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea